Vi negre sent servit en una copa de vidre.

El vi que mai no hauries de beure en un restaurant: Ho diu un hostaler

Cal tenir en compte petits detalls

El consum de vi a restaurants és una tradició habitual a Espanya, especialment durant dinars i sopars. Escollir una bona ampolla de vi és part de l'experiència gastronòmica, però, segons un hostaler, hi ha un tipus d'ampolla que hauries d'evitar costi el que costi. A les seves xarxes socials, l'hostaler ha advertit sobre un detall clau: no beure vi d'ampolles que estiguin regalimades.

Segons ell, això pot ser un indicatiu de dues coses. D'una banda, que l'ampolla s'ha omplert amb un altre vi de menor qualitat i que, per tant, t'estan intentant estafar. O, d'altra banda, que han recarregat l'ampolla amb la fossa d'altres que no s'han acabat del tot. En aquest segon cas, encara que sigui vi de la mateixa marca, la qualitat és notablement inferior a si estiguessis consumint-lo en una situació normal.

Aquest fenomen no és estrany en alguns establiments on, per reduir costos, opten per reutilitzar ampolles obertes emplenant-les amb vi de menys valor o fins i tot amb restes d'altres ampolles. L'hostaler també explica que una ampolla regalimada pot indicar manca d'higiene o distracció per part del personal, cosa que afecta directament la qualitat del vi que se serveix. Aquest tipus de pràctiques pot resultar en una beguda que no compleix els estàndards que els clients esperen en un restaurant.

Més consells

A les seves xarxes socials, aquest professional, @restobarlaspenhas, comparteix altres consells i recomanacions sobre com millorar l'experiència en bars i restaurants, des de l'elecció de vins fins a trucs per detectar pràctiques poc professionals. A més, aborda temes quotidians de l'hostaleria amb un toc humorístic, cosa que li ha guanyat una gran quantitat de seguidors interessats a conèixer més sobre els secrets del sector.

Si et trobes amb una ampolla de vi amb taques o restes de vessament, el millor és demanar una ampolla nova o, directament, optar per un altre tipus de beguda. Aquest detall aparentment menor pot marcar una gran diferència en la teva experiència gastronòmica. Els clients han d'estar atents a aquests signes per assegurar-se que gaudeixin d'un producte de qualitat.

I, per descomptat, en aquesta mateixa línia, sempre és aconsellable sol·licitar que et serveixin el vi davant teu i que no et portin la copa ja servida des de dins. D'aquesta manera podeu prevenir i evitar moltes situacions de risc per al vostre benestar. Els consells d'aquests professionals de l'ofici et poden servir per atresorar més coneixement i saber com es pot desenvolupar millor en aquests casos.