El xef Joan Roca preparant un emplatat

La ciutat on el Celler de Can Roca obrirà el primer restaurant a l'estranger

Joan Roca ho ha anunciat a la mostra Sant Sebastià Gastronomika i ha indicat que tindrà capacitat per a trenta comensals

El Celler de Can Rocaobrirà a Escòcia a finals d'octubre el primer restaurant a l'estranger, coincidint amb les fires de Sant Narcís de Girona. El local estarà ubicat a l'acabada d'estrenar destil·leria de la firma de whisky Macallan, a Craigellachie, a la regió de Speyside. Una de les ànimes del restaurant gironí, Joan Roca, ho ha anunciat aquest dilluns a la mostra Sant Sebastià Gastronomika, durant la ponència que ha ofert en aquest espai. El local dels germans Roca a Escòcia tindrà capacitat per a una trentena de comensals i es dirà The Macallan TimeSpirit El Celler de Can Roca.

Sobre el Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca és molt més que un restaurant, és un emblema autèntic de l'alta gastronomia mundial. Fundat el 1986 pels germans Roca a Girona, s'ha consolidat com a referent no només a Espanya, sinó a nivell internacional. Aquest restaurant ha aconseguit combinar la tradició culinària catalana amb una visió creativa i avantguardista que ha redefinit el concepte de cuina.

El Celler de Can Roca, a Girona
El Celler de Can Roca, a Girona | Celler de Can Roca

Els tres germans Roca —Joan, Josep i Jordi— són les ments mestres darrere aquesta experiència única. Cadascú ha trobat la seva especialitat en un àmbit diferent: Joan, el més gran, és el xef, que s'encarrega de crear els plats principals amb una tècnica impecable i una enorme sensibilitat pels productes de proximitat. Josep, el mitjà, és el sommelier, conegut pel seu profund coneixement dels vins i la seva habilitat per harmonitzar cada plat amb la beguda perfecta. Finalment, Jordi, el més jove, és l'encarregat de la rebosteria, aportant un toc creatiu i revolucionari amb les postres.

Un dels aspectes més admirables del Celler de Can Roca és la seva capacitat per reinventar-se constantment. La innovació és el motor que impulsa els germans Roca, que no es conformen amb l'èxit ja assolit, sinó que sempre busquen portar l'experiència gastronòmica a noves altures. Al llarg dels anys, han desenvolupat tècniques pioneres a la cuina que combinen ciència i art, aconseguint plats que són veritables obres d'art comestible.

A més, el restaurant ha estat guardonat en nombroses ocasions. En diverses edicions, ha estat considerat el millor restaurant del món per la prestigiosa revista britànica Restaurant. Aquest reconeixement ha col·locat el Celler de Can Roca al capdamunt del panorama culinari global, atraient comensals de tot el món que busquen viure una experiència gastronòmica inoblidable.