Fotograma de la pel·lícula 'Última llamada a Estanbul'

'Última trucada per a Istanbul', la pel·lícula que triomfa a Netflix

La pel·lícula és un dels èxits més grans de la plataforma

El drama romàntic turc, rodat a Nova York, 'Última trucada per a Istanbul', s'ha convertit en un veritable fenomen de Netflix. Disponible a Espanya des del 24 de novembre de 2023, la pel·lícula produïda per les companyies OGM Pictures i PToT Films per a la seva estrena mundial directament a través de la popular plataforma, ha anat escalant posicions al rànquing de produccions més vistes a Netflix, fins a liderar la llista de més audiència.

A nivell mundial, 'Última trucada per a Istanbul' ha ocupat el número 1 entre les pel·lícules de llengua no anglesa, situant-se per sobre d'altres èxits com la coreana Believer 2, de Jong-Yeol Baek; la francesa Nous rics, de Julien Hollande; o la colombiana Història d'un crim: Maurici Leal, de Jacques Toulemonde Vidal.

La història de l'amor prohibit entre dues persones casades a partir d'una trobada casual a l'aeroport novaiorquès JFK, ha aconseguit seduir propis i estranys, seguint així l'estela de l'impacte de les produccions turques, especialment el de les sèries televisives i els seus números estratosfèrics d'audiència, com Fatmagül (2010-2012), Mar d'amors (2010-2013), Dona (2017-2020), La meva filla (2018-2019), Terra amarga (2018-2022) o Innocents (2020-202) totes elles produccions otomanes que han connectat internacionalment de manera fulgurant.

Última llamada para Estambul | Tráiler en Español | Netflix

Última trucada per a Istanbul està dirigida per Gonec Uyanik, director que ja havia signat per a Netflix la sèrie Love 101 (2021). Els protagonistes són els atractius Kivanç Tatlitug i Beren Saat. Tots dos havien coincidit prèviament a la sèrie Amor prohibit (2008-2010) i actualment són dues de les estrelles més cotitzades del cinema i la televisió turca.

La química establerta entre Tatlitug i Saat és una de les grans cartes per entendre l'èxit d'Última trucada per a Istanbul, com també ho és la seva manera de presentar el poder de l'amor per sobre de qualsevol condició, la seva capacitat per compartir l'atracció i el desig , la seva forma de jugar amb la sensualitat i la morbositat, la màgia de Nova York , i aquest recurs infal·lible per a qualsevol pel·lícula amb pretensions romàntiques: l'escriptura de cartes romàntiques com les de tota la vida.

L'excel·lent acollida d'audiència de 'Última trucada per a Istanbul' confirma que, lluny d'apagar-se l'auge de produccions turques, la seva capacitat per connectar amb els espectadors es manté inalterable.

Tots els que fa uns quinze anys pensàvem que el boom de les sèries turques seria una cosa passatgera i producte de la casualitat, ens veiem davant la tessitura de reconèixer l'habilitat dels turcs per conquistar l'audiència mundial a partir d'uns paràmetres que semblen senzills, però que en realitat no són gens fàcils de materialitzar. A aquest pas, la fórmula de l'èxit de les produccions turques va camí de ser més cobejada que la fórmula de la Coca-Cola.