Muntatge amb la imatge de l'exterior d'un establiment Bonpreu ia l'esquerra, dins d'un cercle, la promoció referenciada a la notícia

El tortell de Reis més català a un preu insuperable a Bonpreu i Esclat

Els supermercats Bonpreu i Esclat fan un gir a la tradició del tortell de Reis

Amb l'arribada de Nadal, les vitrines de Bonpreu s'han vestit de festivitat i de tradició. Anteriorment us hem explicat diverses ofertes i promocions ideals per a aquests dies i avui us donarem els detalls de la promoció d'un tortell de Reis una mica peculiar.

Per tan sols 10,95 euros , els entusiastes de la rebosteria i les tradicions poden adquirir un tortell de Reis d'edició limitada. Aquest tortell de 600 grams, esplèndidament adornat amb fruites confitades i sucre glaç, amaga al seu interior la figura del caganer, que substitueix el clàssic Rei. Aquest element, profundament arrelat a la cultura catalana, es cola al tortell.

Compromesos amb la salut i el benestar dels seus clients, Bonpreu assegura que cada tortell ve acompanyat d'una detallada taula nutricional. Així, mentre les famílies es delecten compartint cada llesca, també poden estar informades de l'energia, els sucres i els greixos que contribueixen a l'experiència del sabor. El tortell de Bonpreu és el resultat d'un meticulós procés artesanal. Utilitzant receptes tradicionals i els millors ingredients locals, cada tortell és elaborat amb la dedicació de pastissers que entenen que el seu treball no és només alimentar el cos, sinó també l'ànima de les festivitats.

Una tradició amb un gir català

La tradició del tortell de Reis té les seves arrels a les festivitats romanes conegudes com les Saturnals, celebracions que tenien lloc a finals de desembre en honor al déu Saturn, per celebrar la collita. Durant aquestes festivitats, es repartia un pastís rodó de dàtils i mel entre esclaus i senyors, com a símbol de la inversió dels rols socials que caracteritzava aquestes festes.

Amb el pas del temps, i l'arribada del cristianisme, aquests costums pagans es van fusionar amb la celebració de l'Epifania, el dia que els Reis d'Orient van arribar a Betlem per adorar el nen Jesús. El tortell va començar a consumir-se en aquesta data com una forma de commemorar aquest esdeveniment.

La forma circular del tortell simbolitza l'eternitat, sense principi ni fi, en al·lusió a la corona dels Reis d'Orient. Tradicionalment, el tortell es decora amb fruites confitades que representen les joies de la corona. Una de les característiques més conegudes del tortell de Reis és la inclusió de petites sorpreses al seu interior. Originalment, s'amagava una fava seca i una petita figura o moneda. Qui trobava la fava havia de pagar el tortell, mentre que qui trobava la figura era coronat com el “rei” o “reina” de la festa.

Ara Bonpreu li fa un gir català canviant el Rei pel caganer. A més, també es canvia la corona per la barretina catalana.

El 'Caganer': Un símbol amb Història:

Pot ser que als ulls forans el caganer susciti curiositat, però la seva presència és una expressió d'identitat i sort. Incloure'l al tortell és un gest que evoca somriures i connecta amb un llegat cultural únic, representatiu de l'esperit irreverent i festiu de Catalunya.

Roscó de Reis a Bonpreu
Tortell de Reis a Bonpreu | BonpreuEsclat

Fins quan el puc comprar?

Aquest tortell està disponible fins a fi d'existències a totes les botigues Bonpreu i Esclat. Tot i que el fulletó d'ofertes és vàlid fins al 8 de gener, tot indica que s'esgotaran el mateix Dia de Reis.

Es vendran més tortells que l'any passat

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que aquest any a Catalunya s'embenin més d'un milió de tortells de Reis artesans, un 2% més que l'any passat. Els pastissers són “optimistes” tenint en compte el “bon inici” de la campanya de Nadal, amb més vendes de torrons i panettons respecte fa un any i per aquest motiu confien en un lleu increment també per Reis.

Els preus es mantindran igual que el 2022 i el pastís de massapà i fruita preveu continuar com el més venut, seguit molt de prop pel farciment de nata. El gremi també ha admès que cada cop creixen més les opcions innovadores que a la massa de brioix li afegeixen ingredients com el te matxa, el cacau o el caramel.