Muntatge d´una imatge d´un càmping. A l'esquerra, dibuix d'una medalla

Quins són els millors càmpings a Catalunya?

Els càmpings catalans reben 74.063 visitants al novembre, un 4,6% més que fa un any

Els càmpings són una opció molt bona per anar de vacances sense gastar diners excessius. Són àrees a l'aire lliure per acampar, ja sigui a una tenda de campanya, caravana, autocaravana o qualsevol altre tipus d'allotjament mòbil. Els càmpings solen oferir una varietat de serveis per als campistes, que poden incloure accés a aigua potable, instal·lacions de bany com dutxes i banys, i de vegades electricitat per endollar equips o vehicles d'esbarjo.

Catalunya, ideal per a aquest tipus de vacances

A Catalunya ofereixen una àmplia varietat d'experiències, des de la costa fins a la muntanya, i aquí tens un Top 5 basat en les notes i ressenyes en diverses pàgines especialitzades com Autocaravaners o Turisme Quatre.

Càmping Sangulí Salou

Aquest resort a Salou és famós per les seves 5 zones temàtiques i parcel·les de fins a 140m², amb opcions que inclouen des del tradicional fins al glamping amb tot luxe i glamour. És ideal per a famílies, amb una gran oferta d´animació i activitats. A més, és PetFriendly.

Càmping Las Dunas (Costa Brava)

Ubicat a Sant Pere Pescador, és reconegut dins i fora de Catalunya per la seva proximitat a la platja i les seves instal·lacions que inclouen diferents tipus de parcel·les amb ombra natural gràcies a les palmeres.

Verneda Camping Mountain Resort (Val d'Aran)

Perfecte per als amants de la muntanya, aquest resort està situat al bell mig de la Vall d'Aran, al costat del riu Garona. Ofereix parcel·les planes i revestides de gespa i una gamma d'activitats a l'aire lliure com ara senderisme i rutes cicloturistes.

Càmping Prado Verde

A Vilanova i la Geltrú, aquest càmping combina la proximitat a la platja amb un entorn natural bonic, proporcionant una estada relaxant amb facilitats modernes i accés directe a la platja.

Camping Tamarit Beach Resort (Costa Daurada)

Situat a primera línia de platja, aquest càmping ofereix comoditats d´un resort i és una opció fabulosa per als que busquen vacances a la platja amb totes les facilitats a mà, incloent-hi diferents tipus de parcel·les i allotjaments.

Creixen els clients de càmpings a Catalunya

Els càmpings catalans van rebre 74.063 visitants al novembre, fet que suposa un 4,6% més que fa un any, segons les dades provisionals de l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Si la comparativa es fa amb l'any anterior a la pandèmia, novembre del 2019, també s'incrementa fins a un 2%. Pel que fa als apartaments turístics, es van registrar 31.323 viatgers a Catalunya, un 6,85% més que en el mateix període del 2022.

En canvi, en relació amb el novembre del 2019, es va reduir un 7,92%. Els allotjaments de turisme rural van sumar 32.544 hostes, un 4% més que el 2022, però un 24,45% menys que el mateix mes del 2019. Pel que fa als albergs, van rebre 18.463 visitants, un 3,97% més que un any enrere, però un 22,31% menys que al novembre del 2019.

Pel que fa a les pernoctacions, respecte a l'onzè mes de l'any de 2022, es van incrementar un 22,36% als albergs, un 13,5% als càmpings i un 9,87% als allotjaments de turisme rural. Per contra, als apartaments turístics van retrocedir un 1,92%.

Al conjunt de l'Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van augmentar un 7,9% respecte al novembre de l'any passat, superant els 6,4 milions. A l'acumulat del 2023, les pernoctacions van créixer un 4,1% comparat amb el mateix període del 2022. Els preus van pujar al novembre al conjunt de l'estat espanyol, un 9,6% als apartaments turístics, mentre que als càmpings ho van fer un 2,8% i els del turisme rural, un 4,3%.