Muntatge de l´interior d´un supermercat ia la dreta una noia amb els dits polzes cap amunt

Els dos supermercats catalans al podi de l'OCU

Així ho determina un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris

Els supermercats catalans Bonpreu i Esclat han aconseguit el podi a la classificació anual de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) del 2023, posicionant-se com els líders al sector de supermercats a Espanya per sisè any consecutiu. Aquest èxit no només reflecteix el compromís d'aquestes cadenes amb la qualitat i el servei, sinó que també posa de manifest la preferència i la confiança dels consumidors en les seves ofertes i productes. Esclat lidera amb 84 punts de satisfacció global, mentre que Bonpreu és tercer amb 80 punts. Completa el podi Costco amb 81 punts.

Qualitat i oferta

Bonpreu i Esclat destaquen a la classificació general amb altes puntuacions en diverses categories clau. Pel que fa a la qualitat dels productes, tots dos supermercats han obtingut una valoració molt positiva, especialment en productes frescos, cosa que indica una atenció especial en la selecció i en l'oferta d'aliments saludables i d'alta qualitat. Això s'alinea amb les tendències actuals de consum on la frescor i la procedència dels aliments són cada cop més valorades pels consumidors. Esclat també s'emporta la millor nota a qualsevol categoria, 93 punts en qualitat i confort.

Preus i promocions

Pel que fa a preus, Bonpreu i Esclat han estat valorats molt favorablement, especialment pel que fa a les promocions i descomptes oferts. Amb més de 750 promocions quinzenals, aquests supermercats han demostrat un compromís clar amb l'accessibilitat, cosa que permet als consumidors fer rendir més els seus diners, un aspecte crucial en moments d'incertesa econòmica. Unes promocions com lots estalvi o segones unitats al 70% que us expliquem habitualment des de XCatalunya.

Debilitats i àrees de millora

Tot i el seu èxit general, les àrees de millora per a Bonpreu i Esclat resideixen en la satisfacció amb els preus en general. És on obtenen pitjor nota (69 Esclat i 65 Bonpreu). Tot i que en aquest aspecte no estan sota la llista, tampoc lideren. Family Cash, amb 77 punts, és qui s'emporta la millor nota en aquest aspecte.

Implicacions per als consumidors

Per al consumidor, aquests resultats són una eina útil a l'hora de decidir on fer les compres. Saber que Bonpreu i Esclat ofereixen productes d'alta qualitat i frescor, juntament amb preus competitius i promocions atractives, pot influir significativament a l'elecció de supermercat. A més, el fet que aquests supermercats estiguin valorats positivament a la classificació de l'OCU reforça la confiança en aquestes marques.

Altres supermercats

Bonarea també se situa en bona posició, setè amb 75 punts al global, destacant la seva puntuació en carn fresca. Condis és penúltim, amb 63 punts. La seva millor puntuació és en peix fresc. El valencià Mercadona no lidera, es col·loca a les posicions més baixes amb només 69 punts. Destaca, això sí, en comfort del supermercat i en varietat de productes.