Muntatge amb una imatge de la ciutat de Barcelona, destacant la Sagrada Família. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el racó turístic de què parla la notícia

El racó turístic de Barcelona que no us podeu perdre: Es disparen les visites

El 2023 el van visitar gairebé quatre milions i mig de persones

El Parc Güell de Barcelona va rebre 4,4 milions de visitants el 2023, un 6% més que l'any anterior. D'aquests, prop de 500.000 eren habitants de la ciutat i van accedir al parc a través del seu carnet de veïnatge, encara que el perfil de la majoria dels visitants és una persona estrangera d'entre 25 i 34 anys.

Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, ​​una quarta part dels visitants accedeix per considerar-lo “un espai emblemàtic” de la capital catalana , mentre que la resta va motivada per “descobrir l'arquitectura” de Gaudí. Així, el consistori ha subratllat que 8 de cada 10 entrades s'han venut de manera anticipada a través del web oficial. Una mesura que, segons apunten, va afavorir un “accés fluid i ordenat” al parc.

En aquest sentit, l'Ajuntament va matisar que el 83% de les entrades del 2023 es van vendre anticipadament, una xifra que va augmentar fins al 95% durant els mesos d'estiu. De fet, el Parc Güell actualitza en temps real la disponibilitat de les entrades per evitar "desplaçaments innecessaris al parc" i "millorar l'experiència dels visitants", segons han apuntat. Actualment, el parc només permet un aforament màxim de 4,5 milions de visitants per "preservar l'espai patrimonial i fomentar un model de turisme més sostenible i responsable", que garanteixi "la convivència amb usos veïnals i escolars".

En un inici, el 2013, es va regular l'accés únicament a la Zona Monumental del Parc Güell, però des del 2020 la superfície de l'àrea regulada comprèn la totalitat del parc. Un dels objectius de l'Ajuntament és, segons ha explicat, "afavorir l'equilibri entre els usos turístics i els del veïnat". Per això, els darrers disposen dús exclusiu de lespai en franges horàries específiques, així com un carnet que els permet laccés en lhorari dobertura al públic.

Els barcelonins també ho visiten

Concretament, 500.000 barcelonins i barcelonines van visitar el parc durant el 2023, un 37% més que l'any anterior. I 164.000 ciutadans i ciutadanes ho van fer amb el programa Gaudir Més, el doble que el 2022. Així mateix, gairebé 600.000 alumnes de més de 2.600 grups escolars van participar al programa educatiu 'Parc Güell i les escoles'.

D'aquestes, el 85% es van fer en modalitat lliure, d'accés gratuït, i la resta van ser guiades. Paral·lelament a l'oferta educativa, al llarg de l'any, el parc va acollir nombroses activitats culturals al voltant del valor patrimonial i històric de l'obra de Gaudí, organitzades amb la col·laboració del MUHBA, que les van gaudir més de 9.000 persones.

🔥El PARK GÜELL🔥y sus 7 SECRETOS | consejos y como llegar ℹ️ 🚌

Com visitar-lo?

El Parc Güell és a Barcelona, ​​té accés pel carrer Olot. És un parc públic amb jardins i elements arquitectònics situat a la part superior de la ciutat, al vessant que mira al mar de la muntanya del Carmel, pertanyent als contraforts de la Serra de Collserola. Va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, el màxim exponent del modernisme català, per encàrrec de l'empresari Eusebi Güell. Construït entre 1900 i 1914, va ser inaugurat com a parc públic el 1926.

Per visitar el Parc Güell a Barcelona, ​​és important planificar la vostra visita amb antelació. Pots comprar les entrades en línia, cosa que és recomanable a causa de l'aforament limitat del parc. El Park Güell ofereix horaris que varien segons la temporada de l'any, per tant és convenient consultar-los abans de planificar el viatge. Hi ha diferents tipus de visites guiades disponibles en diversos idiomes, inclosos el català, l'espanyol, l'anglès i el francès, que us permetran conèixer en profunditat la història i els valors naturals i patrimonials del parc. La durada de les visites guiades és d'aproximadament 50 minuts i els grups solen tenir un màxim de 25 persones.

Per arribar-hi, podeu escollir diversos mitjans de transport sostenibles. El parc està situat en un entorn natural de Barcelona, ​​oferint també un recorregut alternatiu sense escales ni barreres per a aquells que ho necessitin. A més, hi ha serveis de cadira de rodes disponibles prèvia reserva.

És possible que en certes èpoques de l'any hi hagi promocions i descomptes disponibles, així que és recomanable consultar al procés de compra les diferents opcions. Si ets resident i tens el registre cultural Gaudir Més o el carnet de veí/a del Park Güell, només hauràs de pagar el preu de la visita guiada.

Per a més informació i per adquirir les teves entrades, podeu visitar la web oficial del Parc Güell en aquest enllaç . Recordeu que la compra d'entrades es pot fer amb un màxim de 90 dies d'antelació