Joan Roca en una cuina

Com va aconseguir el cuiner Joan Roca que els seus fills mengessin verdures?

El català ho explica al seu llibre 'Cocinar el Mediterráneo', publicat el passat 21 de febrer d'aquest 2024

Els anys continuen transcorrent i, mentrestant, hi ha tendències i manies que han quedat estancades en totes i cadascuna de les noves generacions que han anat sorgint darrerament. Per exemple, la de menjar verdures. No és un hàbit que als més petits els suposi, ni de lluny, cap goig, més aviat tot el contrari.

És una imatge habitual la d'un infant molest subjectant una forquilla desganat i mirant amb rebuig absolut el plat de mongetes tendres que reposa sobre les estovalles. Això, a més, es preveu com una tradició arrelada que no cessarà d'existir tampoc els pròxims anys. Tot i això, un dels homes de referència en l'àmbit gastronòmic espanyol, Joan Roca, sembla haver trobat la solució definitiva.

El truc de Joan Roca

Al seu llibre Cocinar el Mediterráneo, el cuiner Joan Roca ha confessat el seu truc infal·lible perquè els seus fills mengin verdures sense pràcticament cap queixa. La seva fórmula és la de recórrer a uns espaguetis de carbassó que defineix com a frescos, fàcils de preparar i saborosos. Encara que ell recomana encaridament incloure pesto, la salsa emprada per acompanyar el plat pot ser qualsevol.

Un cop preparats, simplement s'escalden en aigua bullent, s'escorren i es deixen refredar sobre una safata àmplia, ja que aquest plat està pensat per servir fred. Quan ja estiguin temperats, s'afegeix el pesto, la burrata i es coronen amb una mica de formatge i nous ratllades.

Així doncs, d'aquesta manera, Joan Roca aconsegueix que els seus fills, amb un notable repudi cap a les verdures, puguin gaudir-ne gairebé sense notar-la. A més, un dels èxits més grans d'aquesta recepta és la de poder barrejar amb resultat apetitós un aliment que sol agradar als nens (pasta) amb un que no (carbassó).

Per què fer cas a Joan Roca

Joan Roca és un conegut xef espanyol, reconegut mundialment per la seva destacada contribució a la gastronomia. Juntament amb els seus germans, Jordi i Josep, dirigeix el restaurant Celler de Can Roca, ubicat a Girona, Espanya. Aquest establiment ha estat guardonat amb tres estrelles Michelin i ha ocupat repetidament els primers llocs a la llista dels millors restaurants del món.

Joan Roca és admirat per la seva creativitat culinària i la seva habilitat per combinar la tradició amb la innovació. Això li ha valgut nombrosos premis i reconeixements al llarg de la seva carrera, convertint-lo en una figura emblemàtica de la cuina contemporània.

Per tant, Joan Roca té prou coneixement com per a recomanar-nos cuinar aquests espaguetis de carbassó al pesto amb burrata, formatge i nous. Caldrà fer-li cas.