Un treballador del restaurant gaudir en ple servei

Els restaurants catalans que no us podeu perdre després de guanyar aquests premis

Diversos restaurants de Barcelona i Girona triomfen a la gala Macarfi

Els restaurants Gaudir, Cuina Germans Torres i El Celler de Can Roca han triomfat a la Gala Macarfi, celebrada aquest dilluns a Màlaga per presentar la guia gastronòmica del mateix nom. El Gaudir de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch s'ubica a la categoria Top of the Tops al costat del Diverxo de Dabiz Muñoz, un estadi que es reserva als establiments que han estat número u del rànquing habitual durant tres anys consecutius.

Al Top 10 Barcelona Cuina Germans Torres encapçala un llistat en què també es troben Alkimia, Estimar, Via Veneto i Gresca. Al Top 10 Girona El Celler de Can Roca està acompanyat per Ca L'Enric, Miramar, Les Cols, Bo.Tic. El top 10 barceloní el completen Can Jubany, Al Kostat, Enigma, Dos Palillos i Aürt, mentre que el gironí inclou Els Tinars, L'Aliança d'Anglès, El Motel Restaurant, Serendipia by La Calèche i Candelight by Roman Fornell. La guia Macarfi tria els deu restaurants que considera de més qualitat a diverses ciutats.

A banda de les llistes ja esmentades de Barcelona i Girona, també elabora de Madrid (amb Des de 1911 al capdavant), de Biscaia (Rostidor Etxebarri), Guipúscoa (Elkano), Àlaba (Arrea!), La Rioja (El Portal d'Echaurren) , Màlaga (Bardal) i València (Ricard Camarena Restaurant). A més, el llistat gastronòmic també puntua les millors obertures dels darrers dotze mesos a Barcelona, ​​Madrid i el País Basc.

En el primer cas, Azul Rooftop Barceloneta encapçala un rànquing en què Colmado Múrria se situa en segona posició, Casa Parera en tercera, Bravo en quarta i Present Restaurant en cinquena. En aquesta novena edició de la guia Macarfi es presenten els 550 restaurants considerats més interessants de Barcelona, ​​Girona, Madrid, País Basc, La Rioja, Màlaga i València. També hi ha llistat que classifiquen els establiments per tipus de cuina, zona, decoració o servei.

L'objectiu dels impulsors del llistat és ampliar-lo a tot el territori estatal per al 2025. La gala ha reunit a l'hotel NH Màlaga una seixantena de cuiners, entre ells Oriol Castro (Gaudir), Pere Monje (Via Veneto), Nandu Jubany (Can Jubany) ), Javier i Sergio Torres (Cuina Germans Torres), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar) o Joan, Jordi i Isabel Juncà (Ca L'Enric), entre d'altres.

Encara no està disponible el vídeo de la gala actual però al següent vídeo podeu tafanejar la de l'any passat per veure els canvis.

Gala Macarfi 2022