Els restaurants Gaudir, Cuina Germans Torres i El Celler de Can Roca han triomfat a la Gala Macarfi, celebrada aquest dilluns a Màlaga per presentar la guia gastronòmica del mateix nom. El Gaudir de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch s'ubica a la categoria Top of the Tops al costat del Diverxo de Dabiz Muñoz, un estadi que es reserva als establiments que han estat número u del rànquing habitual durant tres anys consecutius.
Al Top 10 Barcelona Cuina Germans Torres encapçala un llistat en què també es troben Alkimia, Estimar, Via Veneto i Gresca. Al Top 10 Girona El Celler de Can Roca està acompanyat per Ca L'Enric, Miramar, Les Cols, Bo.Tic. El top 10 barceloní el completen Can Jubany, Al Kostat, Enigma, Dos Palillos i Aürt, mentre que el gironí inclou Els Tinars, L'Aliança d'Anglès, El Motel Restaurant, Serendipia by La Calèche i Candelight by Roman Fornell. La guia Macarfi tria els deu restaurants que considera de més qualitat a diverses ciutats.
A banda de les llistes ja esmentades de Barcelona i Girona, també elabora de Madrid (amb Des de 1911 al capdavant), de Biscaia (Rostidor Etxebarri), Guipúscoa (Elkano), Àlaba (Arrea!), La Rioja (El Portal d'Echaurren) , Màlaga (Bardal) i València (Ricard Camarena Restaurant). A més, el llistat gastronòmic també puntua les millors obertures dels darrers dotze mesos a Barcelona, Madrid i el País Basc.
En el primer cas, Azul Rooftop Barceloneta encapçala un rànquing en què Colmado Múrria se situa en segona posició, Casa Parera en tercera, Bravo en quarta i Present Restaurant en cinquena. En aquesta novena edició de la guia Macarfi es presenten els 550 restaurants considerats més interessants de Barcelona, Girona, Madrid, País Basc, La Rioja, Màlaga i València. També hi ha llistat que classifiquen els establiments per tipus de cuina, zona, decoració o servei.
L'objectiu dels impulsors del llistat és ampliar-lo a tot el territori estatal per al 2025. La gala ha reunit a l'hotel NH Màlaga una seixantena de cuiners, entre ells Oriol Castro (Gaudir), Pere Monje (Via Veneto), Nandu Jubany (Can Jubany) ), Javier i Sergio Torres (Cuina Germans Torres), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar) o Joan, Jordi i Isabel Juncà (Ca L'Enric), entre d'altres.
Encara no està disponible el vídeo de la gala actual però al següent vídeo podeu tafanejar la de l'any passat per veure els canvis.