Nadó amb ulls blaus i cabell ros ficat al llit cap per avall sobre una manta blanca.

Quins van ser els noms més habituals de nadó a Catalunya el 2023?

Martina i Jan, els noms més posats als nadons el 2023, mentre que Marc cau a la setena posició d'homes

Júlia i Mia completen el rànquing en nenes i Biel i Pol, en nens. Martina i Jan són els noms més posats als nadons el 2023 per a cada sexe, segons l'estadística publicada per Idescat aquest dimecres. Leo va destronar Marc el 2022, després de la seva hegemonia que va durar un quart de segle –des que es tenen registres, el 1997–, però l'any passat els 393 nadons que es van anomenar Jan van superar els 372 nens que duen el nom de Leo.

Biel (387), Pol (376) i Nil (374) són els altres noms populars en el sexe masculí. Pel que fa a les nenes, Martina (405 nadons) recupera el primer lloc que va assolir cinc vegades la dècada passada, l'última de les quals, el 2016. Ara bé, el 2023 és el primer any en què s'ha fet amb el liderat absolut. Júlia (390), Mia (339) i Emma (327) són els altres noms populars de nena.

Taula dels noms més freqüents el 2023 a Catalunya, amb la freqüència absoluta i la freqüència per cada 1.000 naixements.
Captura Idecat, noms Catalunya | Idescat

Canvis respecte els anys anteriors

El 2022, els noms més freqüents també van ser Marc i Júlia, fet que demostra una continuïtat en les preferències dels pares catalans. Tot i això, el 2023, altres noms han guanyat popularitat, modificant lleugerament el rànquing dels més elegits. En aquest sentit, Júlia només baixa a la segona posició de nom de nena i Marc baixa a la setena classificació en nom de nen.

Aquestes són dades de tot Catalunya. Però també sabem què passa a cada demarcació

A Barcelona els noms més comuns per als nens van ser Marc, Jan i Pol. Per a les nenes, els noms més populars van ser Júlia, Emma i Martina.

A Girona , els noms de nen més habituals van ser Marc, Pol i Nil, mentre que per a les nenes van ser Júlia, Ona i Martina.

A Lleida , Marc, Pol i Jan van liderar la llista de noms de nen, i per a les nenes, els noms més freqüents van ser Júlia, Laia i Emma.

A Tarragona es veu una lleugera diferència amb el Marc, el Leo i el Nil com els noms de nen més comuns, i la Júlia, la Martina i la Mia com els noms més populars per a les nenes.