Muntatge amb una imatge d'Albert Donaire del seu canal de YouTube. A la dreta una imatge amb el logo de PortAventura

La queixa lingüística d’Albert Donaire a PortAventura

Un tuit com a queixa del menyspreu al català

Les queixes dels catalanoparlants cap al famós parc d'atraccions de PortAventura ve de lluny. Uns problemes amb la qüestió idiomàtica de la llengua catalana a Catalunya que per increïbles que semblin, són palpables i molt reals. A tot això, se li afegeix el descontrol en la gestió de les cues, algunes interminables que provoquen la desesperació de molts.

De tot això se n'ha queixat obertament Albert Donaire, agent dels Mossos d’Esquadra de Seguretat Ciutadana, nascut a la Cellera de Ter l'any 1987. Com és habitual en ell, el sistema de comunicació que ha escollit és la xarxa social d'X (Twitter), on el passat 30 d'abril va publicar una piulada queixant-se de tot aquest descontrol i la manca de respecte total amb el català que ofereix el parc d'atraccions del Tarragonès. 

Compartint la indignació

"Experiència a @Portaventura_ES (que ni tan sols tenen perfil en català): cues durant molta estona en atraccions (algunes de més d’una hora) per quan et toca, problemes tècnics i et fan sortir de l’atracció. Menyspreu a la llengua, menyspreu al client. A anys llum dels @SixFlags". Donaire deixa en evidència el sistema de PortAventura i la manca de respecte envers una de les dues llengües oficials de la zona on es troba ubicat. Tanmateix, aprofita per desacreditar el parc respecte a la professionalitat dels Six Flags, la cadena més gran a escala mundial de parcs d'atraccions, amb parcs als EUA, Canadà i Mèxic.

[tweet]1785263802730107199[/tweet] 

La piulada de Donaire ha despertat l'interès d'altres usuaris, que s'han encarregat de confirmar algunes de les seves apreciacions, especialment pel que fa a la invisibilitat del català en tot el que té a veure amb el parc, que genera un gran sentiment d'indignació:

El mateix perfil que ha interactuat amb Donaire, conegut com a Terra de Sargantanes, també ha aprofitat per mirar de justificar un dels grans problemes que pateix el parc d'atraccions català. Es tracta dels forts cops de vent que, a vegades, bufen amb massa violència i que ja han provocat més d'un ensurt:

PortAventura es va inaugurar el 13 juny 2002 i està situat a la Costa Daurada. Es beneficia d'una ubicació a no molta distància de Barcelona, i propera a la ciutat de Tarragona i dels municipis de Vila-seca, Salou i Cambrils. PortAventura compta amb dos parcs temàtics, un parc aquàtic i luxosos hotels. Disposa de sis àrees temàtiques, cinc de les quals estan inspirades en diferents zones del món i proposa una mena de viatge pel temps, per anar fins a la Xina imperial, el Far West, o l'exuberant Polinèsia. Disposa d'una àrea dedicada als més petits, ofereix una variada oferta gastronòmica i diversos espectacles temàtics.

En tot cas, només faltaria el respecte per la llengua catalana i un major control en la disposició de les cues, i així evitar les legítimes crítiques com l'exposada per Albert Donaire mitjançant les seves xarxes socials.