Persones bevent vi en una fira de Girona

La principal novetat de la fira 'Tocs de vi' de Girona els dies 7 i 8 de juny

Aquest tipus d´esdeveniments són un gran èxit a Girona

La mostra Tocs de Vi que organitza la DO Empordà es trasllada de la plaça de la Independència a la Devesa de Girona. Aquest any es realitzarà entre el 7 i el 8 de juny i participaran catorze cellers empordanesos i hi haurà un espai per a furgonetes gastronòmiques. L'objectiu del canvi de lloc és oferir al visitant més espai, després del creixement que ha tingut la fira els darrers deu anys a la ciutat.

A banda de la mostra de vins, la DO Empordà també oferirà tasts de vins en espais singulars al llarg de tota la setmana. Aquest any, se sumen l'Arxiu Municipal de Girona i la vinoteca Salart a banda dels Banys Àrabs , la casa Masó o el refugi antiaeri del Jardí de la Infància. L'onzena edició de la mostra Tocs de Vi que celebra la DO Empordà a Girona creix en espai després de l'èxit de les darreres edicions.

El nombre d'assistents feia que la plaça de la Independència quedés plena, sobretot cap al tard, per la qual cosa els organitzadors han decidit traslladar la mostra de vins a la Devesa. Allà hi haurà catorze cellers que oferiran els seus vins als curiosos que vulguin tastar-los amb els tiquets que es poden comprar a taquilla. Es vendran pacs a un preu de 15 euros que inclou sis tiquets i una copa de vi. A banda dels catorze cellers participants, també hi haurà furgonetes gastronòmiques que oferiran menjar.

La mostra es realitzarà el cap de setmana del divendres 7 i el dissabte 8 de juny entre les sis de la tarda i les onze de la nit. A més, hi haurà el DJ Robert de Palma tocant mentre la fira estigui oberta. Entre el 4 i el 8 de juny, els organitzadors també ofereixen tasts de vins a espais singulars de la ciutat. Fins ara s'havien fet al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants, als Banys Àrabs, la casa Masó, el Museu d'Art de Girona, el refugi antiaeri de l'escola bressol o el casino de Girona.

Altres activitats

Aquest any se sumen l'Arxiu Municipal i la vinoteca Salart. Aquest establiment emblemàtic de la ciutat es dedica a la venda i distribució de vins, licors i caves des de fa tres generacions. Aquest any celebra els 75 anys de la seva fundació. Aquestes activitats tenen un preu de 10€.

A banda, la DO també organitza dues sessions de la proposta 'Els vins de la Girona desconeguda' el divendres 7 i el dissabte 8 de juny. Es tracta d'un itinerari pel Barri Vell que cerca descobrir una Girona amagada a través dels vins de la DO Empordà i l'arqueòloga i sommelier Romina Ribera.