Ampolles de Licors Quevall

Com aconseguir la primera ampolla de whisky català?

L'elabora una petita empresa catalana situada a Llançà i de moment està tenint molt d'èxit

Quan pensem en whisky pensem a Escòcia oa Irlanda, on en diuen Whiskey, però és una beguda que no té cap origen. En els darrers anys han aparegut whiskys de gran qualitat procedents del Japó i d'altres parts del món. Avui volem parlar d´un whisky empordanès. Una beguda creada a Llançà per l'empresa Quevall Licors. Es pot comprar a través de la seva pàgina web i també a la botiga física ubicada a la mateixa empresa, al carrer Floridablanca, 2 de Llançà.

De moment, la producció és molt petita. Només 367 ampolles, que estan numerades i que ja estan pràcticament exhaurides. La història va començar a finals del 2019 gràcies a Isaac Castelló i Pilar Martínez. No es dedicaven a aquest sector, però volien fer un gir de cent vuitanta graus a les seves vides. Ell treballava al sector bancari i ella en una clínica veterinària.

Ho van deixar tot i van començar a elaborar licors i destil·lats. Primer van començar amb ratafies, licors d'herbes, rom, ginebra... I finalment ha arribat el germà gran, el whisky, el producte més valorat de la licoreria. És un 100% malt i els ingredients són catalans. L'ordi és de Castelló d'Empúries, Almacelles i el Pallars Jussà. El tap simula una barretina catalana i està fet amb cera dels Abellaires de l´Empordà. S'elabora, ens diuen, “ amb doble destil·lació en alambins de coure i no filtrat en fred”.

El seu preu espanta, però és que la qualitat ho mereix. Té un cost de 200 euros la botella. Els experts en aquesta beguda l'han considerada de gran qualitat i els productors desitgen que algun dia es parli de whisky escocès, irlandès i català.

Altres productes de Quevall Licors

A la pàgina web de l'empresa, a la secció de botiga, trobem altres productes que ofereix aquesta licoreria. Una Dry Gin anomenada Cap de Creus per 25 euros. Una ampolla de Ratafia les Bruixes per 12,50 euros. Licor d´herbes per 14,85 euros. Licor de cafè, 14,85 euros. Licor de camamilla, licor de cireres, licor de llimona, licor de poma, licor de taronja, licor de te negre... Tots ells tenen el mateix preu, 14,85 euros. Ron, 19,95 euros. Vodka, 20 euros.