Imatge de Pau Donés ia la cantonada superior esquerra una emoticona d'un cor

Bones notícies per als fans de Pau Donés

Els fans del cantant mort fa tres anys i mig tenen una oportunitat única per recordar-lo

Tronco Records, la discogràfica fundada per Pau Donés i gestionada actualment per la seva família, ha engegat una gira d'espectacles en format concert de tribut al músic tres anys després de la seva mort. Es tracta d'una sèrie d'actuacions on el públic podrà tornar a escoltar els disset temes més coneguts versionats i tocats en directe per la banda amb què va fer els seus últims concerts durant 'La gira 20 años' el 2017 i que interpretaran joves talents. Els concerts recorreran les diverses etapes musicals per les quals ha passat Jarabe de Palo en els seus 24 anys de trajectòria.

Durant les actuacions, que inclouran Barcelona, ​​Girona i Lleida entre altres ciutats, comptaran amb projeccions que faran referència a Pau Donés. Entre els èxits musicals que es podran escoltar, hi haurà la celebrada 'La Flaca' -en l'actuació a 'No disparen el pianista' de RTVE el 2008; 'Grita' i 'Depende' del concert d'Atlanta el 2014; 'Dos días en la vida' del Concert 25 Aniversari d''El País' a Madrid el 2001; 'Duerme conmigo', una versió del concert en directe a Saragossa el 1998; 'El lado oscuro' del concert a la Sala Bikini el 1998, entre d'altres. A més de tres parades a Catalunya, la gira passarà per Gijón, Bilbao, Pamplona, ​​València, Múrcia, Mallorca, Santiago, Corunya, Saragossa, Sevilla, Màlaga, Granada, Alacant i Madrid.

Cartell dels concerts tribut a Pau Donés
Cartell dels concerts | ACN

"Homenejar-lo com a músic, compositor i persona"

La producció compta amb direcció musical de Micky Forteza-Rey, coproductor de Jarabe de Palo, responsable de la selecció de les composicions que s'interpretaran durant les actuacions. "Hem buscat versions tocades en grans concerts, sales mítiques, importants esdeveniments mediàtics i programes musicals icònics de la televisió", detalla. Així mateix, reconeix que han utilitzat com a referència algunes versions d'àlbums originals i els han portat més enllà: “això ha conformat un repertori final de temes que els músics de la banda juntament amb els nous cantants interpretaran per als concerts de la gira”.

El disseny d'il·luminació, fet a mida pel seu amic de la infància i responsable de les llums a Jarabe de Palo, Miquel Clot, avancen que jugarà un paper especial als xous. "Conscients de la petjada que ha deixat, els amics i la família de Pau Donés hem decidit treballar en la idea d´un espectacle en format de concert per homenatjar-lo com a músic, compositor i persona, oferint una retrospectiva del valuós llegat musical que ens ha regalat “, avança Marc Donés.