Torrons de pistatxo amb cara contenta

Quin és el millor torró de supermercat?

L'OCU analitza els millors i els pitjors torrons d'aquest 2023. No tots són bons, però alguns són molt bons

Sonen nadales a les botigues i a casa, tothom ha fet l'arbre de Nadal... S'acosten unes dates molt assenyalades al nostre calendari i sobre les quals tothom té una opinió. Hi ha gent que li agrada el Nadal i a altres no els agrada el Nadal . No hi ha mitges tintes. És una època de consumisme en què es compren regals per a familiars i amics i també es menja molt. Molt.

Carns, embotits, peix, marisc... totes les menges són benvingudes durant aquestes dates. I quan sembla que ja no hi ha lloc per a més, arriben els torrons. Unes postres típiques d'aquestes dates i que els productors estan treballant perquè el seu consum s'estengui durant tot l'any i no s'assimili al Nadal . Avui volem analitzar els torrons de supermercat. N'hi ha de molt dolents, però també n'hi ha de molt bons. L'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ens fa recomanacions.

Torró d'Alacant

El torró d'Alacant és el popularment conegut, com el torró dur. Segons l'OCU, el millor és el de Lidl. Té un 63% d'ametlla i guarda una impressionant relació qualitat-preu. Tot seguit ve el torró Eroski Seleqtia i el torró dur d'Antiu Xixona. En darrera posició trobem El Lobo Turrón d'Alacant, especialment per culpa del valor nutricional i els excessos de sucre.

Parlem de torrons tous

En primera posició, segons OCU, hi ha l'Antiu Xixona. Té un 70% d'ametlla i ha rebut molts elogis. El segueixen a la classificació Delaviuda i Dor, que compta amb un 67% d'ametlla, consolidant-se com una opció de qualitat i que és a dalt de tot de la classificació.

Torró de xocolata negra

Punxada i decepció. Així es defineixen els torrons de xocolata negra dels supermercats. Se'n van analitzar 17 i cap va rebre una menció a la qualitat. A més vuit van ser definits com a dolents. Els problemes són el mal ús de la mantega de cacau amb greixos vegetals de poca qualitat com l'oli de palmell. També en van destacar els conservants en forma d'additius per realçar-ne el sabor.

La solució: torrons de qualitat

És clar que els torrons de supermercat són més barats, però també tenen menys qualitat. Si la cartera ho permet, la solució passa per comprar torrons en pastisseries i en productors locals que fan torrons casolans i de gran qualitat. Evidentment seran més cars, però en podrem gaudir millor.

A les xarxes socials pregunten pel seu torró favorit

Tothom té el seu torró preferit. Mercadona és un dels supermercats amb més clients del nostre país, així que a les xarxes socials hi ha usuaris que pregunten sobre el seu producte favorit. Destaquen el torró de quicos. Malauradament, ja no es ven, però l'empresa valenciana no descarta res.