Dona assenyala sorpresa a l'OCU al passadís d'un supermercat

L'OCU ho té clar: aquest és el millor hummus de supermercat

Si t'agrada menjar hummus potser t'agradi saber quin és el millor segons els darrers estudis de l'OCU

L'hummus és un aliment que cada cop es consumeix més al nostre país. Sobretot, entre la gent a qui li agrada menjar sa, aquest producte que arribo fa uns anys als supermercats espanyols com Mercadona cada cop té més acollida a les llars.

Tot i això, segons l'estudi que ha realitzat recentment l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), no tots els hummus són igual de saludables.

A més, a l'estudi també analitzen la diferència abismal que existeix als preus de l'hummus, ja que podem trobar-los des de 4 €/kg fins a 34 €/kg, una diferència que també s'ha tingut en compte a l'hora d'escollir el millor respecte a la seva qualitat i preu als diferents supermercats com Mercadona o Lidl.

plat casolà d'hummus de cigrons
L'OCU revela el millor hummus de supermercat per consumir a casa | @pequerecetas

L'OCU ha analitzat 46 hummus de supermercat

L'ingredient principal de l'hummus és el cigró i sol anar acompanyat de pasta de tahini, llimona i espècies, encara que en alguns casos algunes marques innoven amb un altre tipus de productes com poden ser el pebrot, les olives o les ametlles, d'aquesta aconsegueixen un hummus diferent.

Per a l'estudi s'han analitzat 46 hummus de supermercats com Mercadona, Carrefour, Aldi... i els resultats llançats indiquen que dels hummus analitzats la majoria tenen una bona aportació nutricional i obtenen una qualificació A o B a Nutriscore.

A la resta, amb una C (un simple acceptable), sol penalitzar-los una excessiva aportació de sal o bé un pobre percentatge de cigrons, cosa que en redueix el contingut en fibra.

Muntatge amb un carretó en un supermercat i sis cercles amb els logos de Mercadona, Lidl, Carrefour, Dia, Aldi i Alcampo
L'OCU ha analitzat l'hummus de diversos supermercats | Getty Images Signature, Mercadona, Lidl, Carrefour, Supermercados DIA, Aldi, Alcampo

Aquest és el millor hummus de supermercat, segons l'OCU

El percentatge de cigrons i vegetals en els hummus analitzats oscil·la molt segons la marca, ja que va del 34% al 83,4%, per la qual cosa és aconsellable mirar sempre l'ingredient principal abans de fer la nostra compra.

Pel que fa a la sal, que és una cosa que sol preocupar força les persones que compren hummus, l'estudi demostra que el contingut mitjà és acceptable, 0,98%. No obstant això, 29 hummus contenen més d'1 g per 100 g de producte, cosa que és molt.

I després d'una anàlisi exhaustiva, l'OCU ho té clar. Tot i que Mercadona té molta fama en un dels seus hummus, el millor resultat és per a l'hummus clàssic de cigró de Carrefour (3,95 €/kg) per la seva excel·lent relació qualitat preu, per tant, podem dir que és el millor.

Preus i ofertes actualitzats el dia 16/05/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions i XCatalunya no es fa responsable dels possibles canvis.