Una dona somrient mentre assenyala un feix de bitllets de 500 euros que té a la mà dreta

La nova ajuda de 600 euros al mes si pertanys a aquest sector

Es tractava d´un compromís per a un sector que, en molts casos, està molt precaritzat

Grans notícies per als artistes d'Espanya! El SEPE acaba d'anunciar un nou salvavides econòmic que serà un canvi de joc per a molts al sector creatiu. Ets actor, músic, ballarí, director de cinema, guionista, o treballes darrere les càmeres? Aleshores prepara't, perquè podries optar a rebre fins a 600€ en ajuda. Sí, has llegit bé. Un impuls financer que arriba en el moment just per recolzar els professionals de l'art en aquests temps incerts.

Aquest nou subsidi és un reconeixement a la singularitat del sector artístic, oferint un suport de 480€ mensuals durant 120 dies. I si la teva cotització diària supera els 60€, reps la suma completa de 600€. El millor de tot és que no importa si tens fills a càrrec o no; aquesta ajuda està dissenyada per donar-te suport a tu, l'artista.

Requisits

Ara, anem al gra. Per poder optar a aquest subsidi necessites haver cotitzat almenys 60 dies en els darrers 18 mesos en l'àmbit de les arts escèniques, audiovisuals i musicals. No compleixes això? No et preocupis. També pots optar a l'ajuda si has cotitzat 180 dies en els darrers 6 anys abans de trobar-te sense feina. Això sí, assegura't de no estar rebent una altra prestació contributiva ordinària per desocupació, perquè hi hauries de renunciar per accedir a aquesta ajuda especial.

Com sol·licitar-la?

A punt per sol·licitar? Pots fer-ho fàcilment a través de la Seu Electrònica del SEPE o, si prefereixes el contacte humà, demanant cita i presentant-te a una oficina del SEPE. I una bona notícia addicional: aquest ajut és compatible amb els drets d'imatge i de propietat intel·lectual, encara que no amb la feina per compte propi o aliè, ni amb altres prestacions socials.

Però això no ho és tot. Si tens entre 30 i 55 anys i estàs aturat, el SEPE té altres ajudes que et podrien interessar, permetent rebre gairebé 500€ mensuals si compleixes amb certs requisits, com no superar els 723,75€ d'ingressos mensuals. Des d'ajudes per càrregues familiars fins a subsidis per a majors de 45 sense, hi ha una gamma d'opcions dissenyades per oferir-te el suport que necessites.

Així que, si sou part del vibrant món artístic d'Espanya o simplement busqueu una mica d'ajuda en temps difícils, el SEPE està estenent una mà amiga. No deixis passar aquesta oportunitat d'obtenir el suport financer que necessites per continuar creant, actuant i somiant. És el teu moment de brillar!