Muntatge amb una imatge d'una família abraçant-se ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, diversos bitllets de diferents quantitats d'euro

Tots els detalls sobre la nova ajuda de la Seguretat Social

Bones notícies per a les famílies

Atenció famílies! Sabíeu que hi ha una llum al final del túnel per a aquells que lluiten dia a dia per cobrir les necessitats bàsiques dels seus fills? La Seguretat Social ha llançat un salvavides econòmic que podria canviar la vida: el Complement d'Ajuda a la Infància (CAPI) . Imagina't rebre fins a 122,93 euros mensuals per cada petitó a casa. Sí, has llegit bé. Diners directes a les butxaques per alleujar aquestes despeses que mai semblen acabar.

En què consisteix l'ajuda?

Però què és exactament el CAPI? És un suport econòmic pensat per a les famílies amb nens, que se suma a altres ajuts com ara l'Ingrés Mínim Vital. El seu objectiu és clar: reduir la pobresa infantil i oferir un suport als que més ho necessiten. Depenent de l'edat dels fills, podrien rebre diferents quantitats: 122,93 euros per als menors de tres anys, 86,05 euros per als de tres a sis anys, i 61,46 euros per als nois de sis a divuit anys.

Ara, sé què estàs pensant: "Però com sé si hi tinc dret?" No et preocupis, el procés és més senzill del que sembla. Si ja esteu rebent l'Ingrés Mínim Vital i teniu fills, aquest complement s'aplicarà automàticament. I si encara no ho reps, però creuen que hi pots tenir dret, hi ha eines com el simulador de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) que t'ajudaran a descobrir-ho sense necessitat d'un certificat digital o Cl@ve.

Però això no ho és tot. Per a aquells que encara no estan familiaritzats, l'Ingrés Mínim Vital és una ajuda vital per a persones en situacions econòmiques difícils, ajustada recentment per ser encara més inclusiva. Per tenir dret a aquesta ajuda, necessites haver residit legalment a Espanya durant almenys un any i ser més gran de 18 anys, entre altres requisits.

Augment de l'ingrés mínim vital

I aquí ve la cirera del pastís: el 2024 les quanties de l'Ingrés Mínim Vital han augmentat un 6,9%. Això significa més suport per a les persones beneficiàries. Les quantitats varien segons la composició de la llar, però per donar-te una idea, una família d'un adult podria rebre 604,38 euros mensuals, i si en tens més de tres menors, fins a 1.329,65 euros al mes! Una quantitat que és més gran en casos de famílies monomarentals. A això cal sumar-hi les quantitats del CAPI.

Recordeu, l'objectiu d'aquestes ajudes no és reemplaçar els vostres ingressos, sinó complementar-los i assegurar que cap família hagi d'enfrontar-se sola a l'adversitat econòmica. És una mà amiga en moments difícils.

Així que, si estàs passant per un moment complicat o coneixes algú que ho estigui, investiga sobre el CAPI i l'Ingrés Mínim Vital. Podria ser el primer pas cap a una situació financera més estable i segura per a tu i els teus fills. No deixis passar aquesta oportunitat!