Establiment Ametller Origen

Els nous lactis que triomfen a Ametller Origen

La cadena catalana aposta per retornar al consum de llet d'abans, molt més saludable que l'actual, amb un nou producte

Fins ara, la llet ha estat un dels productes que amb més assiduïtat han habitat les neveres de les llars espanyoles. No obstant això, en els últims anys, el seu consum s'ha submergit en una tendència descendent. Així ho explica l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que assegura que el 2022 es va reduir fins a un 8,5% la seva compra al territori català.

Això s'explica sobretot perquè s'estan tornant cada cop més habituals els problemes amb la seva digestió. Principalment, perquè estan augmentant els casos d'intolerància a la lactosa. A més, en altres casos, encara que no arribi a diagnosticar-se com a tal, creix la sensació de rebuig de l'estómac cap a la llet.

Les darreres modificacions en la seva producció s'han tornat molestes per a la nostra digestió. I, per això, Ametller Origen ha tret a la venda una llet que s'aproxima molt més a la d'abans. L'han catalogat com a lletllet i està elaborada amb proteïna A2.

Les peculiaritats de lletllet d'Ametller Origen

Aquest nou producte lacti que es vol assimilar a la llet de tota la vida prové de les vaques que habiten la granja gironina Mas Guiri. Aquest establiment fa anys que treballa precisament en un projecte de recuperar vaques que produeixen llet amb beta-caseïna A2.

Aquesta proteïna s'havia anat perdent amb el pas dels anys, ja que a les granges van començar a prioritzar la quantitat de producció per sobre de la qualitat. Amb això havia agafat més rellevància la proteïna A1, que és la que, segons els experts, és la culpable de l'augment del malestar digestiu després del consum de llet.

Així doncs, encara que la llet lletllet té els mateixos nutrients que la resta, la diferència de més disponibilitat de proteïna A2 és la que la fa més saludable. I menys molesta.

Una altra visió de la llet - Documental

Aquesta gamma lletllet està formada per llet fresca natural i desnatada ECO, així com també els iogurts naturals, desnatats i amb maduixa. A més, Ametller Origen és l'única empresa d'alimentació espanyola que ofereix formatges frescos elaborats amb llet A2.

La importància del consum de llet

Aquesta nova gamma llançada per Ametller Origen és molt beneficiosa per a la societat, sobretot per a aquelles persones que havien deixat de consumir llet amb regularitat. Els experts asseguren que és molt important consumir aquest aliment, ja que és una excel·lent font de proteïna d'alta qualitat, vitamines i minerals.

És essencial per assegurar un bon creixement dels més petits, però també pels adults. Això és així perquè proporciona calci, fòsfor, potassi, magnesi, zinc, vitamina A, B1, D i K2 i proteïnes amb tots els aminoàcids essencials.