Muntatge amb una imatge d'un gos davant d'un plat de pinso. A l'esquerra una imatge amb una etiqueta de qualitat

El millor pinso per a gossos segons l'OCU

Un gran consell per a l'alimentació dels nostres gossos

Cada cop són més les llars del país que compten entre els seus residents amb companys canins. El "millor amic de l'home" és una presència indispensable en tantes i tantes famílies que acullen gossos i els converteixen en un més. Qualsevol amant dels amics canins sap del valor que exerceixen entre nosaltres, tant pel que fa al seu compromís i lleialtat, com a l'afecte, l'absència de rancúnia i una fidelitat eterna. Aspectes dels quals alguns humans haurien d'aprendre, i molt.

Tots volem el millor per als nostres gossos. Coneixedors de la seva vida curta, volem tenir-ne cura i desitgem que ens acompanyin el major nombre d'anys possible. Per tot això, l'alimentació juga un paper molt important. Cal fer cas als consells dels veterinaris en la insistència d'un àpat equilibrat, prescindir de compartir els nostres aliments amb ells i respectar unes pautes per a un àpat el màxim de regular possible.

En la nostra intenció d'oferir-los la millor alimentació, se sol produir un debat en què cadascú defensa el que considera millor pinso. Segons això, sembla que ja hi ha una sentència en aquest sentit, perquè l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) acaba de publicar el que es considera com el millor pinso per a gossos. I aquest no és altre que el pinso de la marca Compy Supreme, que actualment es pot trobar als supermercats de la cadena valenciana Mercadona. No obstant això, aquesta definició s'ha de matisar, ja que és la més recomanada quant a la relació preu-qualitat del producte. És a dir, no necessàriament és el millor pinso del mercat, però sí que és el que ofereix unes millors condicions en el seu equilibri, ja que el seu preu és de 3,10 euros per quilo (9,50 euros per un paquet de 3 quilograms), per sota del que costa el pinso d'altres marques.

El Compy Supreme al detall

El Compy Supreme conté pollastre fresc, fruites i verdures i està exempt de cap cereal. És vàlid tant per a gossos sènior i adults esterilitzats de races petites. Entre els seus components més exactes, es troben fruites del bosc (nabius vermells, nabius blaus, mora, gerds i grosella); quant a les verdures: pèsols, espinac, carbassa i pastanaga; i a més fonts de vitamines, minerals i antioxidants naturals que ajuden a enfortir el sistema immunitari. Està exempt de colorants, conservants, aromes artificials i sucres afegits. Els seus components analítics es componen de la manera següent: Proteïna 36%; Contingut de greix 15%; Fibra bruta 3,2%; Matèria inorgànica 7,5%; Energia metabolitzable 380 kcal/100 g.

Compy Supreme de Mercadona

A més d'aquesta informació, des de l'OCU també han volgut compartir el fet que és crucial mantenir una consistència diària en termes del menjar que s'ofereix, el lloc on s'alimenta, el recipient utilitzat i l'hora d'alimentació. Si sorgeix la necessitat de canviar el tipus de pinso per factors com l'edat del gos, la gestació o alguna malaltia, és essencial implementar un període de transició. Durant aquesta fase, cal combinar gradualment el pinso antic i el nou, ajustant les proporcions fins que només s'administri el nou tipus.

Consells que sempre vénen bé per a la tranquil·litat dels propietaris d'aquells gossos que tanta feina ens donen, però que tant d'amor aporten a les nostres llars. Els gossos es mereixen les nostres cures, i l'alimentació és una base fonamental en el nostre compromís cap a ells.