Muntatge amb una imatge de la sínia del Tibidabo amb la ciutat de Barcelona de fons. A la cantonada superior dreta, dins d'un cercle i difuminada, la imatge de la nova atracció

Així és Merlí, la nova atracció del Tibidabo

S'estrenarà a finals de maig

L'atracció de caiguda lliure del Tibidabo, la novetat més destacada d'aquest any del parc d'atraccions barceloní, es dirà Merlí i s'estrenarà a finals de maig. L'equipament enfila aquests dies els darrers compassos de la instal·lació. Aquesta setmana han acabat les tasques de muntatge, de manera que la torre de 52 metres d'alçada ja corona la muntanya de la capital catalana.

El nom de l'atracció sorgeix d'un concurs entre els treballadors de BSM, l'empresa que gestiona el parc, i s'inspira en la temàtica i el disseny de l'atracció, que simula una vareta màgica culminada amb una estrella. A dalt, l'atracció oferirà una visió de 360 ​​graus sobre la ciutat. El parc preveu superar aquesta temporada els 700.000 visitants.

Un parc d´atraccions amb més de 100 anys d´Història

El Parc d´Atraccions Tibidabo, situat a la muntanya del Tibidabo a Barcelona, ​​Espanya, és un dels parcs d´atraccions més antics del món encara en funcionament. Des de la seva inauguració el 1901, ha estat una icona no només de Barcelona sinó de tot Espanya, oferint una barreja única d'atraccions tradicionals i modernes juntament amb una vista espectacular de la ciutat des de la seva ubicació privilegiada.

El Parc del Tibidabo es va inaugurar el 29 d'octubre del 1901, impulsat per la iniciativa del farmacèutic Salvador Andreu, que va veure el potencial de la muntanya com un lloc d'esbarjo i esbarjo per als ciutadans de Barcelona. La idea era crear un espai on les famílies poguessin gaudir d'un dia de lleure, lluny de l'enrenou de la ciutat. Per accedir al parc, es va construir un tramvia i un funicular, que en ells mateixos es van convertir en atraccions.

Entre les atraccions originals que encara perviuen, destaca l'Avión, un simulador de vol que recrea l'experiència de pilotar un avió sobre Barcelona, ​​i que data dels anys 20. Una altra joia històrica és el "Talaia", una torre d'observació construïda el 1921 que ofereix vistes panoràmiques de la ciutat i els seus voltants.

Al llarg dels anys, el parc s'ha sabut adaptar als canvis tecnològics i a les noves demandes d'entreteniment sense perdre'n l'essència original. Això s'evidencia en la incorporació d'atraccions modernes com muntanyes russes i simuladors d'última generació , juntament amb la conservació d'atraccions clàssiques com els carrusels d'estil antic i l'emblemàtic "Camí del Cel", un passeig que permet als visitants caminar per sobre del parc amb vistes al paisatge urbà.

Importància cultural i patrimonial

El Parc del Tibidabo no sols és significatiu per les seves atraccions, sinó també per la seva importància arquitectònica i cultural. El parc acull diversos edificis de notable valor històric, com el Gran Hotel La Florida, que data del 1925, i l'església del Sagrat Cor, acabada el 1961, que corona la muntanya.

Al llarg dels anys, el parc ha estat escenari de nombrosos esdeveniments culturals i socials, des de concerts fins a festivals de cinema a l'aire lliure, fet que el converteix en un centre neuràlgic de la vida cultural de Barcelona.