Treballadors de l'empresa Skello

L'empresa francesa que crea 55 llocs de treball a Barcelona

Skello tria Barcelona per a la seva primera “incursió” fora de França

L'empresa tecnològica francesa Skello, que ha desenvolupat un programa de gestió de recursos humans per al sector de l'hostaleria, ha creat enguany 55 llocs de treball a Barcelona. Es tracta de l'obertura de la seva primera seu fora de França. Per establir-se a Catalunya, l'empresa ha comptat amb el suport del Govern, a través de l'Oficina Exterior d'Inversions de Comerç i Acció.

La companyia preveu convertir la seu catalana en el 'hub' per a l'estratègia d'expansió empresarial a altres països. Skello va obrir les seves instal·lacions a la capital catalana fa dos anys amb un equip de tres persones, i preveu crear nous llocs de treball en els propers mesos a mesura que creixi la seva activitat a Barcelona.

L'èxit de Skello amb mil restaurants a Espanya

La companyia ja treballa amb prop de 1.000 restaurants de l'Estat, alguns d'ells amb estrelles Michelin com Arzak, de Juan Mari Arzak o la cadena Garden Pizza. Segons el director general de Skello a l'Estat, Marc Pagès, “Barcelona es posiciona com un trampolí ideal per a l'expansió cap a nous mercats, aprofitant el seu entorn econòmic i diversitat cultural”. “Estem segurs que Barcelona jugarà un paper central en els nostres plans de creixement a mitjà i llarg termini”, ha afegit.

El fort increment del sector de la restauració a Barcelona

El 2022 -últim any del qual es disposa de dades- l'ocupació en el sector de la restauració a Espanya va augmentar un 3,30% de mitjana, amb Barcelona liderant aquest creixement amb un increment del 9,67%. Un percentatge significativament superior a la mitjana espanyola. Els establiments independents i organitzats van experimentar increments del 3,31% i del 7,61% respectivament en la seva ocupació del 2021 al 2022, sent més notables en ciutats turístiques com Barcelona. Aquests números han estat claus perquè l'empresa francesa triï Barcelona per a la seva nova seu fora de França.