Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A l'esquerra una imatge amb una amanida de tomàquet

L'oferta de la setmana a Bonpreu i Esclat ideal per als amants de les amanides

Un producte cobejat i molt saludable

Des de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat segueixen apostant per les promocions atractives en forma d'ofertes per a tota mena de consumidors. Des de fruites, fins a productes de rebosteria i berenar, fins a l'opció que més acontentarà els amants de les amanides.

I és que l'oferta que va del 28 de maig fins al 3 de juny està protagonitzada per uns cobejats tomàquets de pera, que ofereixen a un preu interessant d'1,59€/Kg. De procedència espanyola, varietat Allie, calibre M i de primera categoria, aquests tomàquets són molt preuats per a tots aquells que pretenen configurar una amanida, tant intensa com saborosa.

Fruit híbrid de la tomaquera, el tomàquet de pera és denominat així a causa de la seva característica forma allargada i oblonga. És el preferit per a l'elaboració dels tomàquets en conserva. Ara que tot just arriba l'estiu, aquesta varietat és una de les més preuades durant l'estació més calorosa, ja que és el més utilitzat per a la preparació d'una de les opcions més desitjables durant la calor: el refrescant i nutritiu gaspatxo, però també el salmorejo i altres sopes fredes. El pera és un tomàquet carnós, dolç, saborós i amb una pell molt fina. Unes característiques que també el converteixen en idoni per fer tomàquet fregit, pel pa amb tomàquet i, per descomptat, com un dels ingredients estrella per a amanides. Una vegada, Karlos Arguiñano va definir com a “menjar dels déus” la salsa de tomàquet de “l'àvia” feta amb aquesta varietat.

Els nombrosos valors del tomàquet

Convé recordar que el tomàquet és un aliment poc energètic que aporta només 20 calories per 100 grams. El component majoritari és l'aigua, seguit dels hidrats de carboni. És una fruita-hortalissa, l'aportació de sucres simples de la qual és superior a altres verdures, per això el seu lleuger sabor tira cap a la dolçor. A més, conté una important font de fibra, minerals com el potassi i el fòsfor, i vitamines, entre les quals destaquen la C, E, provitamina A i vitamines del grup B, especialment B1 i niacina o B3. Comporta un alt contingut en carotens com el licopè, pigment natural que aporta al tomàquet el seu color vermell característic. L'alt contingut en vitamines C i E i la presència de carotens al tomàquet, el converteixen en una destacable font d'antioxidants, substàncies amb funció protectora del nostre organisme.

Resulta igualment molt interessant, remarcar que segons la certificació de diversos estudis científics, el consum de tomàquet contribueix a reduir el risc de malalties degeneratives, cardiovasculars i de càncer. El 2023, els centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units van elaborar una llista de verdures i fruites més saludables, sent el tomàquet la fruita que encapçala aquest rànquing. Si a tot això afegim l'opció d'adquirir-los a un preu tan competent com el que ens ofereixen des de Bonpreu i Esclat al llarg d'aquesta setmana, el consum del tomàquet de pera es percep com a indispensable.