Jordi Cruz i el seu plat de curri de vedella japonès

Jordi Cruz cuina curri de vedella japonès: la recepta

És una elaboració senzilla que podem tenir llista en només uns minuts

Ja fa molts anys que és a la fama de la cuina, però Jordi Cruz no deixa de sorprendre'ns dia a dia. Aquesta polivalència per poder executar plats de primeríssim nivell, ja siguin simples o totalment innovadors, és una faceta que el diferencia de gairebé tots els altres. I això ho ha tornat a demostrar amb una nova recepta que ha regalat als seus seguidors al compte d'Instagram.

Jordi Cruz ha publicat un kare raisu que ell mateix ha elaborat. Un kare raisu és un plat japonès compost principalment d'arròs acompanyat de curri, una adaptació japonesa del curri indi, amb tocs personals de la gastronomia pròpia del país nipó. Aquest platet és molt popular al Japó i se serveix comunament amb carn (generalment porc o vedella), verdures com pastanagues, ceba i patates, tot banyat en una salsa de curri espessa i saborosa. El curri japonès té un sabor més suau i dolç que altres versions de curri. Sol ser servit amb adobats i és considerat un aliment reconfortant i accessible per al dia a dia.

Bàsicament consisteix en mig plat d'arròs i l'altra meitat en guisat de vedella amb una mena de salsa de curri. No sembla un plat especialment complicat d'elaborar, però probablement tots preferiríem que ens el cuinés Jordi Cruz. Això, però, és impossible, per la qual cosa el millor serà aprendre a com és la recepta d'aquest kare raisu

La recepta del kare raisu

Ha estat el mateix Jordi Cruz qui, al peu de foto de la publicació, ha compartit els secrets de la recepta. I és que tots (o gairebé tots) sabem fer un guisat de vedella i arròs cuit, però hi ha alguns detallets que poden marcar la diferència.

Per elaborar el guisat necessitem 1200 gr vedella per guisar, 2 litres d'aigua, 350 gr ceba seca, 350 gr pastanaga, 800 gr patata per guisar, 200gr de bolets per guisar, 30 gr mantega, oli d'oliva, 2 fulles de la 1 all i sal.

Per al roux al curri hem d'usar 75 gr mantega, 75 gr farina comuna, 20 a 30 gr Curry en pols japonès i 125 gr de carn de poma golden rostida. Per últim, per a l'arròs: 500 gr arròs japonès Koshihikari, 550 ml aigua, 10cm alga alga kombu, 40ml vinagre d'arròs, 20ml Mirin, 15 gr sucre i 15 gr sal.

Diferència entre kare raisu japonès i indi

El kare raisu japonès i el curri indi es diferencien principalment en el seu sabor i preparació. El curri japonès és més suau i menys especiat, amb una salsa espessa i un toc dolç. Se sol servir amb arròs, carn i verdures com pastanagues i patates. En canvi, el curri indi utilitza una varietat més gran d'espècies, com ara comí, coriandre i cúrcuma, cosa que li dóna un sabor més intens i picant. A més, a la cuina índia és comú acompanyar el curri amb diferents tipus de pa, com naan o roti.