La pastisseria Brunells, ubicada al barri del Born de Barcelona, s'ha proclamat campiona a la 17a edició del prestigiós concurs del Millor Cruasán Artesà de Mantega d'Espanya, consolidant l'hegemonia catalana en aquesta categoria. Aquest esdeveniment, celebrat dimarts 8 d'octubre passat a l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona, atrau cada any els millors artesans del país.
El croissant guanyador de Brunells destaca pel seu full perfecte, alveolat ideal i un sabor inigualable que li ha fet obtenir els 1.000 euros i el cobejat títol. Per determinar el vencedor, el jurat avalua diversos aspectes com el color, la textura i el sabor, i aquest últim és el que més punts atorga. Andreu Sayó, el mestre pastisser darrere aquest èxit, ha explicat que busca crear un croissant que sigui cruixent i lleuger, mantenint el sabor característic de la mantega.
Brunells, una de les pastisseries més antigues de Barcelona, es va fundar el 1852 i des de llavors ha esdevingut un referent de la pastisseria tradicional catalana, sense deixar d'innovar amb productes internacionals. Ja havia guanyat aquest concurs el 2020, cosa que demostra la seva consistència i mestratge en l'elaboració de productes d'alta qualitat. Catalunya, en general, ha dominat aquest certamen els darrers anys. El 2023, la pastisseria Prat Can Carriel, de Roda de Ter, va ser la guanyadora, i el 2022, el guardó va ser per a Canal, una altra destacada pastisseria barcelonina. Això subratlla el paper de la regió com a epicentre de la millor pastisseria de l'Estat.
La pastisseria Brunells
Després d'un segle d'història, ha sabut adaptar-se als temps, combinant tradició i modernitat en les elaboracions. El 2020 va reobrir les portes després d'una acurada renovació, i des de llavors ha estat un referent a la pastisseria artesanal.
Especialitzada en pastisseria i rebosteria tradicional catalana, Brunells s'ha guanyat un lloc destacat gràcies a la qualitat dels seus productes. A més d'aquest condecorat croissant de mantega, ofereixen una àmplia varietat de dolços i pastissos, com el típic tortell de Reis i ensaïmades.
L'establiment no només és reconegut pels seus productes d'alta qualitat, sinó també pel seu ambient acollidor i la seva ubicació privilegiada al Born, un dels barris més vibrants de Barcelona. Al llarg de la seva història, Brunells ha sabut mantenir l'essència de la pastisseria tradicional, mentre introdueix innovacions que la mantenen vigent al competitiu món de la rebosteria. Ideal per als que busquen gaudir d'una experiència dolça autènticament barcelonina, Brunells segueix atraient tant locals com turistes.