Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A la dreta una imatge amb un carretó de la compra ple de tiquets de compra

La iniciativa que Bonpreu posa a disposició dels clients per estalviar paper

Camí cap a l'economia verda

La complicitat de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat en relació amb els seus clients resulta cada cop més remarcable. Molt pendents de les opinions, queixes i consultes, en aquesta ocasió han proposat un suggeriment molt interessant a partir del tuit publicat per una clienta.

La locutora (català i castellà) homologada per la CCMA, Rosor Foret, ha publicat una piulada al seu perfil d'X (Twitter) queixant-se de l'acumulació de papers lliurats després d'una compra, que inclou tiquet de compra i diversos vals de descompte. Amb un total de set papers a la mà perfectament visibles a través de la fotografia publicada, que ha acompanyat amb el text: "De veritat que cal imprimir tant paper, @bonpreuesclat?? Potser ho podríeu repensar...".

Amb el seu habitual respecte pels dubtes i queixes dels seus clients, des del compte oficial de Bonpreu i Esclat, han respost a la indignació de la usuària, traslladant-li una solució tant útil com ecològica: "Bon dia. T'informem que et pots registrar a l'APP de Bonpreu i Esclat, per tal que puguin aparèixer els vals per aquesta via. També et pots activar la funció del tiquet verd que et permetrà no rebre tiquets en paper als nostres establiments Bonpreu Esclat, excepte a la secció de parafarmàcia amb motiu d'una operativa interna. Així com també s'imprimirà si pagues en efectiu. Gràcies".

L'opció ecològica del tiquet verd

El tiquet verd és el mateix tiquet que ens poden lliurar físicament després de les compres a establiments, però en forma digital. És a dir, seria un “tiquet digital”, que genera nombrosos beneficis per al planeta. Especialment remarcable és el fet que en estar digitalitzant el nostre tiquet, reduïm la nostra empremta de carboni en minimitzar l'ús de paper als establiments. Són doncs tiquets de compra respectuosos amb el medi ambient.

Bonpreu i Esclat ofereix la possibilitat d'activar aquesta opció ecològica, com a nova funcionalitat de la seva app. Per activar-lo, simplement cal accedir a l'app i cada client podrà veure els tiquets online. Activant-lo s'eviten el lliurament de tiquets en paper com els rebuts per Rosor Foret i es participa en la preservació del planeta. Però, a més, amb l'app de Bonpreu i Esclat es pot gaudir de promocions personalitzades i ofertes exclusives, preparar i compartir la llista de la compra, gestionar la targeta client, consultar la guardiola i localitzar els establiments més propers.

Tot i això, no tot és tan favorable per al futur de la societat en la seva reformulació verda, ja que segons un estudi del 2022, realitzat per EjePrime, amb el pas a una economia verda, el preu de l'energia augmentarà fins a un 45% fins al 2050 juntament amb el de les matèries primeres, un efecte que es traslladarà al consumidor, mentre que es generaran i destruiran milions de llocs de treball.