Una bossa de fruits secs de la marca Ametller Origen sobre una superfície de roba de jute

Indignació d'un client d'Ametller Origen per la procedència de les avellanes

Acusa la botiga d'haver fallat a la seva política de proximitat

Decantar-se entre un supermercat o un altre no és mai una tasca senzilla. Per part de les cadenes, fidelitzar clients tampoc no ho és. De vegades, el factor diferencial és un de sol: el preu, la distància, la qualitat o fins i tot la procedència dels seus aliments.

Si per alguna cosa s'havia popularitzat l'Ametller Origen a terres catalanes, va ser, precisament, per la seva política de vendre productes llaurats entre les fronteres de Catalunya. Així mateix ho resen ells a la seva web oficial. "Productes de proximitat amb tota la frescor i qualitat".

Tot i això, sembla que almenys en un dels seus productes ja han fallat en aquesta tendència. Així ho ha fet saber un dels seus clients, que ha compartit el seu malestar en el seu perfil de X. La seva queixa es fonamenta que l'Avellana torrada repel·lada AO 400G no té procedència catalana, sinó turca.

Així ho expressava en la seva publicació: "Hola, @AmetllerOrigen. De debò les avellanes les importeu de Turquia? Us les podeu ficar per on us càpiguen. Elimineu l'eslògan de la vostra empresa que sou un producte de proximitat! Sou igual que la resta de supermercats”.

L'avellana torrada de l'Ametller

De fet, a la seva pròpia botiga online, Ametller Origen ja informa que aquest aliment en concret té procedència de Turquia. Això sí, ara ja no està disponible per comprar, ja que està fora de temporada. L'avellana torrada repel·lada venia en paquets de 150, 350, 400 i 600 grams i disposa d'un valor energètic 698kcal, greix 60g, greixos saturats 4.46g, carbohidrats 27.3g, sucres 3.6g, 9g, proteïna. En aquesta cadena també hi ha ara a la venda avellanes crues, l'origen de les quals és espanyol.

No és la primera vegada que l'obrador català rep aquest tipus de crítiques els darrers mesos. Diversos clients ja han mostrat el seu descontent en repetides ocasions sobre la venda de fruites i verdures que no casen amb el concepte de 'proximitat'. En aquests casos anteriors, però, els enuigs es produïen per la procedència espanyola i no catalana dels productes; en aquest cas ja ha traspassat les fronteres estatals.