Toni assegut en una cadira prenent un cafè

Doble capítol a 'Com si fos ahir' el 13 de desembre: Què passarà?

Els episodis s'emetran a les 16.15 i a les 16.45 h en directe per la Televisió de Catalunya

Fa pocs dies érem a la platja gaudint del sol i de la calor o prenent-nos un aperitiu en una terrassa davant del mar. De fet, no fa pocs dies. Les setmanes i els mesos passen ràpids i ja som a les portes de Nadal. Hi ha llums als carrers i als aparadors de les botigues. A la televisió, també canvia la programació. Igual que passa a l'estiu, alguns programes deixen d'emetre's i se n'emeten de nous.

Encara no és Nadal, però el Com si fos ahir de dimecres 13 de desembre tindrà dos capítols. Malgrat que cap d'ells és especial tot indica que s'emet per poder quadrar les dates amb Nadal i després de no emetre's la sèrie el dia de la investidura de Pedro Sánchez.  El primer s'emetrà a les 16.15 hi el segon començarà a les 16.45 h. Les vides dels personatges avancen i en el primer episodi veurem com Ivan segueix content amb la seva relació amb en Ricky, que li farà una confessió que no s'esperava i el sorprendrà enormement.  Cal recordar que la relació d'en Ricky i l'Ivan és una mica peculiar ja que el primer és més transgressor, el que acaba provocant situacions còmiques entre la parella. Aquesta vegada, però, la confessió no farà gens de gràcia al personatge interpretat per en Roger Coma.

En una altra trama, l'Eva i el Marcel no saben com demostrar que la Júlia no és la lladre del gimnàs. Veurem què intenten fer i quina estratègia prenen per aconseguir el que volen. La trama anterior de l'Ivan i en Ricky hi tindrà, com veurem, molt a veure. Finalment, el Salva vol deixar el bufet, però la Marta li demana que no es precipiti i s'ho pensi abans de fer el pas. La situació de l'advocat és cada vegada més complicada però tindrà la seva xicota al costat.

Què passarà al segon capítol del dia? 

Després veurem què passa al segon capítol. Veurem el Toni molt afectat per la relació amb els seus fills. Recordem que els joves segueixen enfadats amb el pare per com va actuar fa uns anys amb la mare, especialment després de la recent confessió dient-los que va ser ell qui els va apartar de la mare quan aquesta - ara ja morta - va intentar recuperar la relació. En Toni decideix que vol passar el Nadal sol, lluny de la família. El seu amic Miquel, interpretat per Eduard Farelo, intentarà animar-lo i pensa maneres de fer-ho. El Jordi està molt preocupat perquè la Gina li explica que el Rudi la tracta malament durant els entrenaments. Finalment, la Cati seguirà amb problemes quan intentei vendre l'anell d'en Quim.

Programació especial de TV3

La Televisió de Catalunya tindrà una programació especial durant les dates de Nadal. Com si fos ahir no s'emetrà durant aproximadament dues setmanes i els espectadors i seguidors hauran d'esperar fins després de Reis per conèixer les intrigues que han quedat obertes... si és que en queden algunes. Aquesta és precisament una de les principals crítiques que rep la sèrie, que no hi ha gaire misteri ni trames sucoses com passava a anteriors sèries de TV3 com La Riera o Nissaga de Poder. En aquesta última, emesa entre el 1996 i 1998 ja hi podíem veure alguns dels actors de Com si fos ahir. Aleshores Eduard Farelo, Alicia González Laa (l'Eva a Com si fos ahir) o Olalla Moreno (que interpreta a la Cati) eren ben joves i començaven a destacar.