Muntatge amb una imatge duna noia menjant formatge. De fons, l´exterior d´un establiment Bonpreu

L'error de Bonpreu que provoca confusió en una clienta

La usuària ha compartit el seu malestar a les xarxes socials

Anar al supermercat no és una tasca tan senzilla com sembla. El procés comença amb la tediosa elaboració de la llista de la compra en què han de figurar tots els productes necessaris, sense deixar-nos ni un de sol. Acudir al nostre magatzem de confiança (o el que agafa més a prop de casa), depèn de com, pot suposar més rebuig del previsible; la mandra, la conglomeració de gent...

I després, un cop ja a la botiga, no n'hi ha prou només amb omplir el carretó amb els aliments i productes que figuren a la tan elaborada llista de la compra. Cal estar pendents també que els aspirants a residents de les nostres neveres i armaris no estiguin caducats o a prop d'estar-ho. Tot aquest procés requereix massa atenció i ens pot ocupar molt de temps, per això és habitual que, de tant en tant, alguna cosa se'ns escapi.

Tot i això, el nostre company d'aventures, les marques de supermercat, haurien de complir amb la seva part del pacte no escrit. És d'ampla transcendència, per exemple, que ens informin de manera correcta sobre la data de caducitat dels aliments, així com de la data d'envasament. I la cadena Bonpreu Esclat de Berga no han estat encertats, generant així una mica de confusió en una de les seves clientes.

Data d'envasament posterior a la data de caducitat?

La usuària de X @ALleidatana va compartir en el seu perfil de la xarxa social com, a les mongetes blanques que va comprar, hi havia alguna cosa que no quadrava. Com ella mateixa informa a la publicació, la data de caducitat és el 05/02/2024 i la data d'envasat, el 05/02/2025. És a dir, segons la informació brindada a l'etiquetatge d'aquest aliment, el producte serà envasat en un futur i s'ha caducat ja fa més de tres mesos.

Evidentment, la teoria més plausible és que les dates estiguin intercanviades, però, com denuncia la pròpia clienta, “potser heu d'anar més en compte”.

El producte en qüestió és una mongeta blanca de proximitat que el mateix Bonpreu compra als seus productors locals. Es ven en una malla de 400 grams i el preu actual és de 5,69 euros. Aquesta mongeta del ganxet és una modalitat de la mongeta, típica a les zones del Vallès, Maresme, La Selva, Bages, Empordà, Osona, Gironès, Garraf i Baix Llobregat.