Àurea Márquez i Marc Cartes

La sèrie en què Àurea Márquez de 'Com si fos ahir' es va donar a conèixer amb Marc Cartes

Els principals actors de Com si fos ahir porten molta carrera a TV3

Des de fa molts anys, Televisió de Catalunya ofereix un capítol diari, de dilluns a divendres, d'una sèrie interpretada per actors i actrius catalans. Tot va començar amb el Poblenou, una telenovel·la dedicada al nou barri que creixia a Barcelona gràcies als Jocs Olímpics celebrats a la capital catalana l'estiu de l'any 1992. Després venien molts altres projectes, com ara Estació d'Enllaç, Rosa, Secrets de Família, Nissaga de Poder, Laberint d'Ombres, Ventdelpla, El Cor de la Ciutat, la Riera i l'actual Com si fos ahir.

Les sèries de TV3 han aportat sempre un valor afegit a la televisió pública del nostre país . Suposa un producte d'entreteniment per a aquells catalans que tenen la possibilitat d'estar a casa cap a les quatre de la tarda. És la continuació perfecta després de l'espai informatiu del Telenoticies Migdia, la previsió del temps i l'espai de Cuines de la mà de Marc Ribas, Arnau París o Gessamí Caramés.

Com si fos ahir narra la història d'un grup d'amics de joventut que torna a trobar-se anys més tard. Al seu moment, havien iniciat camins per separat per motius personals, familiars o laborals i el destí els torna a creuar i els dóna una altra oportunitat. L'elenc està format per grans professionals que tenen molta experiència a les sèries de TV3 i també al món del teatre, cosa que fa que les dades d'audiència siguin excepcionals.

Per exemple, trobem Àurea Márquez interpretant la Gemma. Treballa a la consultoria, amb en Miquel, la Cèlia i la Noe. Un altre dels protagonistes i actors de bandera és el Marc Cartes, que interpreta l'Andreu, un infermer, pare i avi, amb una gran qualitat humana que fa que sovint es preocupi més dels altres que de si mateix.

De fet, l'Àurea Márquez i en Marc Cartes van coincidir en una altra històrica sèrie de TV3, a Laberint d'Ombres, que es va emetre entre el 1998 i el 2000. Una telenovel·la ambientada a Sabadell amb una trama que girava al voltant de l'empresa Ala Transports. És posterior a Nissaga de Poder i anterior a El Cor de la Ciutat. Cartes interpretava el Salvador Borés, el dolent de la sèrie, que acumulava assassinats i va fingir una paràlasi, anant en cadira de rodets quan no ho necessitava.

L'Àurea Márquez interpretava l'Aurora. La filla de la família Pedrós, una família humil de classe mitjana baixa i amb un gran esperit de superació, però també amb molts problemes personals i de salut mental, com ara la bulímia. Totes dues famílies es van trobar després de molts anys i les noves generacions van tenir una relació peculiar amb algunes diferències, però també amb algunes simpaties.

Altres projectes personals

L'Àurea Márquez acumula molts projectes de televisió. A més de Com si fos ahir i Laberint d'ombres també ha participat al Poblenou, El Cor de la ciutat, Jet Lac, Kubala Moreno i Manchón, La Riera, entre moltes altres.

El Marc Cartes, ha fet el mateix i també ha participat en molts projectes similars com Kubala Moreno i Manchón, Cites, Poblenou, Oh Europa, Oh Espanya, Temps de Silenci, Ventdelpla, El Cor de la Ciutat i moltes altres sèries.