Muntatge amb una imatge d'un periodista a plena feina. A l'esquerra, una imatge amb Pere Aragonès durant una roda de premsa

Contundent respostes d'un mite de TV3 al Govern d'ERC per una jugada contra ell

El menyspreu cap a un prestigiós periodista

El proper 19 de juny Barcelona acollirà la celebració del Road Show de F1, com a festa prèvia del Gran Premi de Fórmula 1 que acollirà el Circuit de Montmeló del 21 al 23 de juny. Es tracta d'un espectacle de cotxes a tota velocitat al centre de la ciutat.

Aquesta decisió ha generat una forta controvèrsia i enfrontaments entre Ada Colau i Jaume Collboni. Una opció que tampoc no ha agradat gaire a molts barcelonins, per la repercussió estressant de l'acte en si mateix i el caos que provocarà, a més del cost que suposa.

El cas és que el primer a informar de la celebració d'aquesta experiència titulada Road Show de F1, va ser una de les veus més autoritzades dins del món del motor del país, el periodista català Josep Lluís Merlos, que va avançar la celebració poc pocs dies abans de les eleccions. Merlos es va centrar en el seu rigor professional i en el prestigi com a especialista que tant l'avala, per anunciar la notícia. Tot i això, sembla que aquesta mesura no va agradar gens als organismes públics, especialment al Circuit de Catalunya de Montmeló, presidit pel conseller d'Empresa Roger Torrent.

La decepció de Josep Lluís Merlos

En una piulada que Josep Lluís Merlos va publicar mitjançant el seu perfil d'X (Twitter) el 14 de maig, és a dir dos dies després de la celebració de les eleccions, el prestigiós periodista criticava obertament l'actitud del Govern respecte al secretisme de la notícia i el suposat malbaratament que suposarà la celebració de l'esdeveniment, aportant detalls sobre la roda de premsa oficial i la planificació estratègica de la data.

Merlos va aprofitar per mostrar la seva indignació respecte a la seva persona, perquè el Govern va vetar la seva presència en aquesta roda de premsa quan es tracta del periodista de capçalera del món del motor.  "M'hauria pogut agradar INFORMAR d'aquesta roda de premsa, però qui sigui ha decidit que no hi fos convidat.  Suposo que com a represàlia a haver informat d'això ja fa dies, sense atendre a cap dictat ni estratègia electoral a la que jo no em dec professionalment, però complint amb el meu deure com a PERIODISTA. És el que hi ha, @periodistes_cat".

La trajectòria professional d'aquest periodista esportiu barceloní de 63 anys està molt directament vinculada a la seva veritable passió: el món del motor. Porta informant sobre l'actualitat automobilística, ni més ni menys, que des de l'any 1974. El gran coneixement sobre la matèria li ha permès participar en programes de TVE i TV3; per a la cadena pública catalana va presentar el mític programa Motor a fons, que es va començar a emetre el 1988 i és considerat el programa de motor referent a tot Europa.

Tot i el prestigi i el saber de Merlos, l'estratègia política l'ha deixat fora de la informació sobre un succés tan mediàtic com la celebració d'aquest espectacular Road Show que convertirà Barcelona en una improvisada passarel·la de carrer de la velocitat i el soroll.