Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A la dreta una imatge amb un got de llet de civada

Un client canvia la beguda de Civada de Lidl per la de Bonpreu: El motiu

Reflexions sobre el millor establiment per a aquest producte

La beguda de civada s'ha convertit en un producte molt demandat i són molts els consumidors que l'adquireixen sistemàticament als supermercats de referència.

Tot i això, per a l'usuari Jan Companys Ferro, tal com ha compartit en una publicació del seu perfil a X (Twitter), a partir d'ara l'adquirirà en un establiment diferent de l'habitual en ell: "Comunicat: deixaré de comprar la beguda de civada del Lidl per comprar la barista del Bonpreu sempre".

La beguda de civada UHT està enriquida amb calci i vitamines A, B12 i D, naturalment sense lactosa. Té un alt contingut en calci i vitamines A, B12 i D. Baixa en contingut en greixos saturats, sense sucres afegits, conté sucres naturalment presents. La llet de civada és una de les alternatives a la llet més populars del mercat actual. Com que és una beguda vegana sense lactosa i sense fruits secs, la poden prendre persones al·lèrgiques a la lactosa, la soja o els fruits secs. També és molt respectuosa amb el medi ambient, ja que, a més de ser 100% vegana, la seva elaboració requereix menys aigua i altres recursos en comparació amb llets de fruita seca similars.

Un substitut de la llet?

Les begudes de civada no aporten el calci de la llet, per això hi ha productes que estan enriquits amb calci. Tot i això, la nutricionista alerta que el calci que s'afegeix a les begudes de civada no s'absorbeix com el de la llet. La llet de vaca és rica en fosfat de calci que travessa fàcilment la barrera intestinal per arribar a la sang, però a les begudes vegetals se'ls afegeix sals de carbonat de calci que amb prou feines s'absorbeixen. El mateix passa amb la vitamina D o la vitamina B12 que s'afegeix a les begudes vegetals perquè s'assemblin a la llet. No se n'aprofiten bé.

Tot i això, des de Men's Health indiquen que: "La civada és molt recomanable per al consum humà, té fibra i greixos insaturats saludables. I, no ho oblidem, té molt bon gust. La qual cosa també és important quan es tracta de fer que les persones canviïn de lactis a vegetals: el sabor és crucial. El sistema alimentari és responsable d'un terç de les emissions de gasos d'efecte hivernacle causades pels humans. Al canviar els productes animals per productes d'origen vegetal, com canviar la llet del cafè per una beguda de civada, en general pot reduir la seva empremta de carboni personal”.