En els darrers anys, l'ús del Bizum ha crescut exponencialment a la nostra societat. Persones de totes les edats utilitzen aquesta aplicació pensada per transferir diners a linstant, sense importar lentitat bancària dorigen o de destinació. Es fa servir per pagar petits deutes amb familiars o amics. Per pagar el compte de dinars i sopars que prèviament han estat abonats per una persona en la seva totalitat. Els usos són molt variats i hem de tenir molt de compte amb els conceptes que utilitzem. L'Agència Tributària ha insistit que els pagaments realitzats mitjançant Bizum no estan exempts del control financer, de manera que Hisenda els pot interpretar com una donació o qualsevol pagament subjecte a tributació per renda del treball o per activitats econòmiques.
Hisenda adverteix que controla l'aplicació Bizum, especialment els pagaments a autònoms
«Per comprar nadons». Sembla una ximpleria, però no ho és. Segurament volem dir que lobjectiu és comprar roba de nadons, però el concepte indueix a confusió. Evidentment, tampoc no cal posar “marihuana”, “cocaïna”, encara que pensem que és una comunicació interna, ja que els bancs estan obligats a transmetre aquesta informació. El que és recomanable és posar conceptes genèrics o amb informació que aclareixi l'objectiu de la transferència: “parcial sopar”, “parcial menjar”, “la meva part compra”. D'aquesta manera, els bancs i l'Agència Tributària no sospitaran la finalitat de transferir diners i veuran que no hi ha res ocult en la utilització de l'aplicació.
Cada banc pot fixar límits mínims i màxims a les transferències per Bizum, però normalment els imports mínims oscil·len entre els 0,50 euros i 1 euro, mentre que els imports màxims oscil·len entre els 1000 i 2000 euros.