Muntatge amb una imatge de l'exterior d'un establiment Bonpreu ia l'esquerra, dins d'un cercle, treballadors del supermercat

L'espectacular augment de sou de Bonpreu als seus empleats i futurs treballadors

Els treballadors del grup Bonpreu passen a tenir un dels salaris més competitius del sector

Bon Preu incrementarà a partir del mes de març un 17% els sous dels treballadors, especialment dels establiments, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat. A partir del tercer mes de l'any, amb la posada en marxa de la nova política retributiva , també es preveu un increment gradual addicional de fins al 15,7% dels sous basat en objectius.

En aquest cas, els salaris augmentaran a mesura que els treballadors vagin aconseguint una sèrie d'objectius els propers quatre anys. Bon Preu preveu invertir més de 35 milions d'euros en variables aquest any. El director de Persones del grup Bon Preu, Albert Aranda, ha assegurat que l'increment de preu és un "reconeixement a la feina" de la plantilla, i els situa entre els "salaris més competitius del sector".

Calamars farcits d'albergínia i gambes

Una pujada molt més gran a la d'altres sectors

A Espanya, l'any 2024 comporta importants pujades salarials, afectant tant el Salari Mínim Interprofessional (SMI) com els salaris negociats en convenis col·lectius i els sous dels funcionaris públics.

Salari Mínim Interprofessional (SMI): Es preveu un augment de l'SMI d'un 4%, cosa que elevaria el salari mínim a 1.123 euros mensuals distribuïts en 14 pagues. Aquest augment, que beneficiarà al voltant de tres milions de treballadors, s'aplicarà amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener del 2024”.

Pujada Salarial en Negociació Col·lectiva: Patronal i sindicats han aconseguit un preacord per recomanar pujades salarials del 4% per a l'any actual i del 3% per als anys 2024 i 2025. Aquest acord és part del V Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva ( (AENC), que busca recuperar el poder adquisitiu i beneficiar els treballadors amb un augment del 4% el 2023 i del 3% en els dos anys següents.

Cal destacar que aquests augments s'aplicaran en funció de les condicions específiques de cada sector o empresa, mantenint la flexibilitat per adaptar-se a les diverses situacions econòmiques.

Sous públics: Per als empleats públics, s'ha pactat un augment del 2,5% per al 2024, que inclou un augment fix del 2% més un 0,5% variable, condicionat al creixement del PIB. Aquest increment s'aplicarà de manera retroactiva, encara que hi pot haver retards en la implementació.