Muntatge amb una imatge de 6 croquetes sobre una taula de fusta. A la cantonada superior dreta, un símbol d'exclamació

Alerta per possible presència de plàstic a 3 marques de croquetes de bolets

Es tracta de productes congelats

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada per les autoritats de Catalunya de la possible presència de fragments de plàstic a croquetes de bolets congelats de les marques Eroski, Alteza i Bon Preu. Es recomana a les persones que hagin comprat aquests productes que no els consumeixin.

L'empresa fabricant està procedint a la retirada del producte del mercat i avisant tots els seus clients. Aquests articles s'han distribuït a Catalunya, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja, Madrid i el País Basc.

És habitual que es produeixin alertes d'aquest tipus i cal estar-hi atent per evitar consumir els aliments afectats. L'alternativa temporal és comprar altres marques o bé fer-les casolanes. Tot seguit us donem els detalls d'una recepta de croquetes de bolets.

Ingredients

  • 500 g de bolets (com xampinyons, ceps o xiitake)
  • 1 ceba petita, finament picada
  • 2 dents d'all finament picades
  • 50 g de mantega
  • 70 g de farina, més extra per arrebossar
  • 500 ml de llet
  • Nou moscada al gust
  • Sal i pebre al gust
  • 2 ous
  • Pa ratllat per arrebossar
  • Oli per fregir

Elaboració

  1. Netejar i picar els bolets: Renteu acuradament els bolets i talleu-los en trossos petits.
  2. Preparar el sofregit : En una paella gran, fon la mantega i afegeix la ceba i l'all picats. Cuina a foc mitjà fins que estiguin transparents.
  3. Cuinar els bolets: Afegeix els bolets picats al sofregit i assaona-ho amb sal i pebre. Cuina fins que els bolets estiguin daurats i tot el líquid s'hagi evaporat.
  4. Fer la beixamel: Empolvora la farina sobre els bolets i cuina-ho durant un parell de minuts, remenant constantment. Gradualment incorpora la llet, sense deixar de remenar, fins que la barreja s'espesseixi i formi una massa homogènia. Afegeix-hi un pessic de nou moscada i ajusta la sal i el pebre.
  5. Refredar la massa: Transfereix la massa a un plat i cobreix-la amb film plàstic, assegurant-te que el plàstic toqui la superfície de la massa per evitar que es formi una crosta. Deixa refredar a temperatura ambient i després refrigera durant almenys 3 hores.
  6. Formar les croquetes: Quan la massa està freda i ferma, forma les croquetes amb les mans o amb l'ajuda de dues culleres. Pots fer-les de la mida que prefereixis.
  7. Arrebossar les croquetes: Bat els ous en un plat. Col·loca farina en un altre plat i pa ratllat a un tercer. Passa cada croqueta per la farina, després per l'ou batut i finalment pel pa ratllat.
  8. Fregiu les croquetes: Escalfeu abundant oli en una paella. Un cop calent, fregeix les croquetes en tandes, sense sobrecarregar la paella, fins que estiguin daurades i cruixents per fora. Escorre-les sobre paper absorbent.
  9. Serveix: Serveix les croquetes calentes com a aperitiu o acompanyament.

Aquestes croquetes de bolets són perfectes per gaudir en qualsevol ocasió, oferint un sabor ric i una textura suau per dins i cruixent per fora.