Muntatge amb una imatge de l'entrada del nou restaurant dels Germans Roca ia la dreta, dins d'un cercle, els Germans Roca cuinant

Així és el nou restaurant dels Germans Roca

Obrirà el 16 de maig

El nou restaurant dels germans Roca, Esperit Roca, a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis (Gironès) ja té data d'obertura. Serà el proper dijous 16 de maig i pretén ser un “centre gastronòmic i cultural”. El projecte va més enllà d'un restaurant. De fet, comptarà amb un celler on hi haurà unes 80.000 ampolles de vi i també amb una botiga, una sala d'exposicions i un hotel de quatre estrelles superior, a la part superior de la Fortalesa.

Esperit Roca oferirà inicialment dos menús degustació, el '6/2' que proposa sis plats salats i dues postres i el '2/6' que ofereix dos plats salats i sis de postres. A banda, també es podrà visitar l'exposició 'CCR. Cuina. Consciència. Investigació”, que narra la trajectòria del Celler de Can Roca. A banda dels dos menús de degustació, el nou establiment dels Roca oferirà "plats icònics" que han caracteritzat El Celler de Can Roca.

La voluntat dels tres germans és que el nou restaurant sigui "la continuació del Roca Mas Marroch" que a partir d'ara es dedicarà exclusivament a la celebració d'esdeveniments. Més enllà del restaurant, Esperit Roca també comptarà amb una botiga on es podran comprar productes creats pels tres germans i que també estan disponibles a altres establiments que tenen com a Casa Cacau a la plaça Catalunya de Girona, la botiga de gelats artesans Rocambolesc o del Roca Recicla. A prop del celler i de la zona de l'exposició es podrà veure la part de R+D de la Destil·leria Esperit Roca on es preparen els destil·lats i licors de la "cuina líquida" del Celler de Can Roca.

Un hotel de 4 estrelles superior

A la part superior del castell hi haurà l'hotel Esperit Roca (4* superior), que comptarà amb quinze habitacions que coronen el turó dels Sants Metges. Un hotel on els clients tindran vistes de 360 ​​° al territori que envolta Girona. En aquest espai també s'hi ubicaran els jardins, a més d'una piscina exterior. La previsió és que l´hotel comenci a rebre clients a partir d´aquest mes de juny.

El Castell de Sant Julià de Ramis, ubicat a la muntanya dels Sants Metges, és una antiga fortalesa militar de finals del segle XIX que mai va arribar a exercir com a tal i que es va construir al costat d'un poblat iber que es deia Kerunta.