Amb la calor que colpeja els carrers de Catalunya, els productes frescos com els gelats adquireixen un paper molt important. La varietat de sabors i textures que ofereixen els converteixen en les postres perfectes per poder combatre les temperatures de l'estiu. Per això, molts productes d'aquest estil es converteixen en els preferits per a tots els nens.
Tot i això, cal anar amb compte amb el que pot suposar la ingesta de gelats per a l'alimentació. Les gelateries es diferencien principalment en dues etiquetes molt importants, els gelats artesans i els industrials. Aquests segons poden contenir additius i ingredients molt poc saludables per a alimentació humana.
Les diferències dels gelats artesanals i els industrials
La venda de gelats ha generat molta controvèrsia a Espanya. Moltes gelateries venen el producte amb l'etiqueta artesanal quan realment no ho són. Per això, la societat vol descobrir quina diferència hi ha entre els gelats artesanals i els industrials.
Durant els últims dies, a TikTok s'ha viralitzat un vídeo en què Lola Jiménez, mestra gelatera, explica els trucs per detectar-ne els dos tipus. Concretament, dona 3 consells. El primer que explica és que quan en una gelateria hi ha molta muntanya als gelats aquesta estructura l'ha fet la màquina.
A més, assegura que els elements naturals acostumen a ser més pàl·lids i de colors més clars. De fet, els grocs cridaners o els blaus de xiclet acostumen a desentonar perquè estan fabricats industrialment. La darrera dada que explica és que si tots els munts són iguals i perfectes, són gelats industrials.
El preu, un dels factors que determina la qualitat del gelat
Tot i que la gelatera no ho esmenta, hi ha molts altres detalls que poden revelar l'origen d'un gelat. D'una banda, el gust és un factor determinant per detectar-lo. El sabor d'un gelat natural és més autèntic i intens.
Així mateix, els gelats que acostumen a fabricar-se artesanalment tenen un preu considerablement més alt que els industrials. Les raons principals són l'increment de qualitat de la matèria primera i el llarg procés d'elaboració a què estan sotmesos. El cost final augmentat no és res més que el resultat d'un gelat més sa i de més qualitat.
Els productes com els gelats són una via d'escapament per a la calor de l'estiu. Tot i això, sempre que sigui econòmicament possible, és recomanable buscar gelats artesanals que assegurin la qualitat del producte. Una bona alimentació és clau per al benestar del cos humà i per combatre malalties.