Muntatge amb una imatge de turistes mirant un mapa. A la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, imatge de la ciutat de Bilbao

Les 3 destinacions turístiques més populars segons l'OCU

S'acosten les vacances

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha donat a conèixer els resultats de la recent enquesta de satisfacció amb destinacions turístiques. Aquest estudi exhaustiu ha recopilat l'experiència de 6.854 viatgers europeus.

Els enquestats van proporcionar informació valuosa sobre les preferències i nivells de satisfacció relacionats amb les diverses destinacions turístiques, tant a nivell estatal com internacional, visitades durant els dos darrers anys. Els demanem que valoressin la seva experiència sobre els seus darrers viatges realitzats: d'una banda a ciutats europees i de l'altra a països més enllà d'Europa.

Viatge i destinacions preferides

Les dades de l'enquesta revelen que, malgrat l'augment generalitzat dels preus, incloent-hi bitllets i allotjaments, els europeus no renuncien a les vacances. Les ciutats mitjanes han sorgit com a destinacions populars a causa de la reducció econòmica de les vacances. Així, els resultats subratllen l'alta estima de destinacions urbanes dins d'Espanya, amb Granada obtenint la puntuació més alta de satisfacció general, un 87 sobre 100 impressionant.

Bilbao i Palma també destaquen amb puntuacions de 84, demostrant la seva capacitat per oferir experiències turístiques enriquidores i satisfactòries. A nivell europeu, ciutats menys explorades com Luxemburg i Bordeus han sorprès gratament els visitants, sent altament valorades per aquells que busquen experiències úniques fora dels circuits turístics més comuns.

Principals troballes de l'enquesta

Durant l'estudi, a les diferents destinacions s'han valorat aspectes essencials com la satisfacció general, el transport públic, les oportunitats de compres, l'oferta cultural i la sensació de seguretat.

Copenhaguen lidera amb una puntuació de 85 en transport públic, seguit per Munic i Amsterdam amb 83 i 82 respectivament, reflectint un model de mobilitat sostenible i ben estructurada.

Destinacions com Budapest i Istanbul destaquen com a opcions més assequibles per als turistes, amb Budapest aconseguint una puntuació de 75 en termes de cost de vida assequible.

Madrid (84) i Londres (83) són reconegudes com a centres de moda.

Granada i Màlaga sobresurten en hospitalitat, amb puntuacions de 84 i 83, respectivament. Pel que fa a oferta cultural i monumental, Roma s'emporta la màxima puntuació de 89, seguida de prop per Granada amb 88.

Dublín i Copenhaguen són percebudes com les destinacions europees més segures, amb puntuacions de 86 i 84, respectivament. Contràriament, ciutats com Nàpols i Barcelona presenten més preocupacions de seguretat, amb puntuacions de 64 i 65.

Destinacions internacionals valorades

Més enllà d'Europa, destins com el Japó, Austràlia i Indonèsia van ser altament valorats per oferir una combinació de cultura, hospitalitat i seguretat. Tot i això, destinacions com Santo Tomé i Príncipe, Brasil i Marroc van rebre puntuacions més baixes, principalment a causa de limitacions en oferta cultural i percepcions de seguretat més baixes.

Per acabar, amb aquesta enquesta, l'OCU proporciona una guia valuosa per a futurs viatgers, destacant que, encara que els costos poden ser un factor restrictiu, la riquesa d'experiències que ofereixen diverses destinacions arreu del món compensa qualsevol desemborsament econòmic. També es recomana la contractació d'assegurances d'assistència en viatges, especialment per a les persones que planegen aventurar-se fora d'Europa.