Polèmica entre Gerard Romero i el Xokas

El Xokas ataca Gerard Romero per parlar en català i Twitter s'encén

El català és motiu de controvèrsia entre dos coneguts streamers

Diuen que la catalanofòbia prové de la classe política i és veritat. Però els polítics no són els únics que pronuncien discursos d'odi contra una llengua i una cultura parlada per 10 milions de persones i quatre països diferents. Alguns influencers, amb molta presència a les xarxes socials, són els responsables d'aquestes campanyes. El darrer exemple l'ha protagonitzat El Xokas. És un dels youtubers més seguits a Espanya, amb més de 2 milions de subscriptors. Sembla que no li ha agradat res que el periodista Gerard Romero s'expressés en la seva llengua durant la gala dels Premis Ondas. Sí que li sembla bé que un anglès o un francès parli en la seva llengua, però no que ho faci un català. I, a més, a Barcelona.

“Parla en castellà que ens entenem tots”. Per si no n'hi hagués prou, afegeix la paraula “cabró”. Explica que ell vol parar atenció al discurs i que si aquest és en català no el pot seguir. Igual que si un alemany o un portuguès parlés en el seu idioma. Tampoc no podria seguir-lo, llevat que conegui aquests idiomes. L'usuari de Twitter Álex Chiner se n'ha fet ressò i ha publicat el vídeo al seu perfil.

Un altre usuari, amb el nom Ryghtan Plus, també se n'ha fet ressò i ha publicat un tweet criticant el gest del creador de contingut i deixant clar que després de les crítiques, s'havia referit als catalans com a “desequilibrats mentals”. Com és lògic, les paraules del youtuber van calar a la societat espanyola i van ser molts els seguidors que van aplaudir el seu discurs.

Gerard Romero i Jijantes

Gerard Romero és un periodista esportiu que segueix l'actualitat del FC Barcelona. Els seus inicis van ser a Rac1, retransmetent els partits del Barça amb Joan María Pou. És el creador del canal de Twitch Jijantes i també el president de Jijantes FC, un dels equips que formen part de la Kings League.