Muntatge amb una imatge de Vicent Sanchís durant una intervenció al peograma FAQS de TV3. A l'esquerra una imatge amb dos homes discutint

Vicent Sanchis en evidència: Brutal discussió amb un usuari de Tuiter

Els secrets d'una polèmica encesa

Pocs dubtes queden del talent professional i del carisma de Toni Clapés, un dels periodistes més experimentats i respectats de Catalunya. Tot i la seva gran reputació, aquests dies s'ha vist relacionat amb una polèmica sorgida d'X (Twitter).

El 12 d'abril passat, l'usuari Josep Femenías va publicar un tuit en què deia: "avui Toni Clapés ha dit que Vicent Sanchís va prohibir la seva imitació (la de Clapés) al Polònia " . Aquesta publicació va desencadenar la controvèrsia, ja que el mateix exdirector de TV3, no va trigar a respondre-li encara tenint en compte que ja coneixia per endavant l'estil de Femenías: "Quines xorrades explica sempre vostè. Realment, hi ha gent que no té feina. ¿Per què no etiqueta a Toni Soler i li pregunta si jo mai els “hi prohibia” res? Què poc el coneix i em coneix.

Una encesa discussió

La discussió entre tots dos es va mantenir a través del fil del mateix tuit. Una polèmica que ve derivada de la teòrica absència del prestigiós Toni Clapés en l'icònic programa Polònia; és a dir, per què Clapés no ha disposat d'un imitador personal i l'acusació personal cap a la gestió de Vicent Sanchis al capdavant de la televisió pública catalana durant el període comprès entre el 2017 i el 2022.

Tot i això, un dels aspectes més sorprenents d'aquest acalorat enfrontament via X és que cap dels dos, ni tan sols el mateix Toni Soler, quan intervé confirmant que mai se'ls va prohibir dur a terme una imitació de Clapés, hagi fet referència a la fugaç imitació que sí que va tenir Toni Clapés al Polònia; concretament va ser Ivan Labanda qui va caricaturitzar el periodista referència de la ràdio catalana, però va ser tan curt el seu procés d'imitació, que sembla que avui dia ja ningú no ho recordi.

Josep Femenías va seguir a la seva: "ho va prohibir perquè en aquell moment hi havia la imitació de Basté i considerava que un segon personatge era massa RAC1. Es veu que vostè també exercia de meravellós director de continguts". La càrrega i desacreditació contra qui fos director de TV3 segueix endavant a través del mateix fil. Mentre que Sanchis parla d'enveja per la seva gestió, Femenía i altres usuaris asseguren que aquesta afirmació l'ha fet pública el mateix Toni Clapés i que, per tant, Vicent Sanchis queda en evidència.

Amb o sense imitador a Polònia, Toni Clapés ha rebut tot tipus de reconeixements per la seva dedicació com a locutor radiofònic (Ondes, Premi Nacional de Radiodifusió, Premi Ràdio Associació de Catalunya o Premi Òmnium de Ràdio). També ha presentat programes i ha actuat de col·laborador a diversos espais de TV3. El seu programa Versió RAC1 és líder indiscutible de les tardes radiofòniques catalanes.