Un home presenta el pronòstic del temps en un estudi de televisió, amb un mapa meteorològic al fons i un requadre que mostra una altra persona.

TV3 canvia el processista Tomàs Molina per un independentista de veritat

L''home del temps' no es tornarà a posar davant del mapa

Els espectadors de la Televisió de Catalunya donen molta importància a la previsió meteorològica. El programa 'El Temps', que s'emet sempre després del Telenotícies Migdia i el Telenotícies Nit, és un dels programes de TV3 amb més audiència . És per això que sempre els 'homes del temps' i les 'dons del temps' són coneguts i estimats pel públic català.

El millor exemple és el de Tomàs Molina. Potser es podria considerar el meteoròleg estrella de la casa, també per la caricaturització que s'ha fet del seu personatge a través dels programes d'humor com Polònia. Fa uns mesos, Molina va decidir deixar la feina a la TV3 i presentar-se a les eleccions europees a la llista d'ERC.

Els mals resultats dels republicans van impedir la seva entrada a les institucions europees, cosa que suposa un escenari incert i desconegut per a ell, que ara tampoc no pot tornar a la televisió pública de Catalunya, almenys, durant un temps. El seu substitut és Néstor Gómez i alguns espectadors de TV3 ja han aplaudit el compliment del llibre d'estil de TV3 i l'ús del terme Països Catalans per referir-se als territoris que apareixen al mapa del temps i on es parla català: Catalunya, País Valencià, Balears, Catalunya Nord, Franja de Ponent i l'Alguer .

Alguns usuaris de xarxes socials, com l'independentista Jaume Nolla, s'han fet ressò d'aquesta nova realitat i han aplaudit que el nou home del temps de TV3 compleixi l'històric llibre d'estil d'aquest mitjà de comunicació i no abraci el nou estil processista dels darrers anys.

Processisme de Tomàs Molina

Les diferències entre l'un i l'altre són clares. Els espectadors ho han deixat clar. Un és independentista i l'altre és processista. Un parla de Països Catalans i l'altre s'esforça per pronunciar eufemismes com “la resta del territori”. El mateix que pensa a ERC per fer política i que la seva màxima proposta per a Catalunya és que participi a Eurovisió.

Tomàs Molina i el Parlament Europeu

Els autonomistes, que es presentaven en coalició amb Bildu i el BNG sota el nom de Ahora Repúblicas, van obtenir 3 eurodiputats. Tomàs Molina era el quart de la llista. Tot i això, ha explicat a Catalunya Nit que serà diputat durant la segona meitat de la legislatura, gràcies a un acord intern amb la resta dels dirigents de la formació.