Muntatge amb una imatge de Xavi Coral durant una intervenció televisiva. A la dreta, una imatge amb Espertac Peran durant una entrevista. A la dreta una imatge amb una dona pensativa

Estrella de TV3 amb Xavi Coral i Espartac Peran... Què se n'ha fet?

El canvi de rumb d'un col·laborador de la cadena pública catalana

A la història de la televisió sempre s'han produït, i se segueixen produint, capítols per al record, generalment aquells que tenen molt a veure amb la nostàlgia d'espais, presentadors o col·laboradors que ja no segueixen a la cadena, però que han deixat empremta mitjançant la seva participació.

Aquest és el cas de Jordi Pallarés, un preparador físic que va estar un temps col·laborant en un dels programes estrella de la cadena pública catalana, Divendres. Un magazín que es va emetre des del 2009 fins al 2017 i que presentaven Xavi Coral, Helena Garcia Melero i Espertac Peran. Un espai que s'articulava al voltant de tres pilars bàsics: entreteniment, actualitat i territori.

Des del punt de vista dels continguts, a banda de col·laboradors habituals com Mònica Terribas, Xavier Sala Martín, Antoni Bassas i Marc Giró, la darrera etapa va comptar amb les col·laboracions del mestre Pedro Pardo, que va donar la seva visió inèdita i sorprenent de la música; el psiconeuroimmunòleg i fisioterapeuta Xevi Verdaguer, que va aportar una nova mirada a la salut, i el filòsof Francesc Orteu, que va comptar amb casos pràctics la filosofia al voltant de la sèrie Merlí. A més a més, la sèrie La Riera es va sotmetre, cada divendres, a l'anàlisi de Pere Mas, Ana Boadas, David Balaguer, Fermí Fernández i l'àvia Remei.

El preparador físic de Xavi Coral i Espertac Peran

La participació de Jordi Pallarés a Divendres se centrava a compartir consells per romandre en bona forma física i idees per portar una vida saludable. Pallarés “s'aprofitava” de Coral i Peran, per fer-los practicar alguns exercicis en directe. Un preparador físic que va generar una gran simpatia i carisma; les seves intervencions eren molt esperades. Tot i això, després de Divendres, Pallarés va deixar la televisió i va canviar de rumb professional. Actualment treballa a un lloc del Mercat de la Independència de Terrassa.

Ha estat el programa Tens un minut?, que s'emet a TV3 cada tarda, de dilluns a divendres, i que presenta Núria Marín, que ha permès descobrir la dedicació de Pallarés. Després de tants anys, l'"entrenador" del Divendres, ha recordat així aquella època en què era un rostre conegut de la cadena: "era col·laborador de 'Divendres', fortíssim. Jo m'he dedicat tota la vida a l'activitat física, però aquelles coses de la vida m'han portat a tenir parada al mercat de la Independència de Terrassa”. De la preparació física, a col·laborador televisiu, fins a arribar al mercat. Les voltes que dóna la vida.