Muntatge amb una imatge d´Agnès Marquès durant un espai televisiu. A la dreta, una imatge borrosa amb Eloi Vila, del compte d'Instagram

Qui substitueix Agnès Marquès a Planta Baixa?

La inesperada decisió de TV3

Fa uns dies, TV3 anunciava que suprimiria el programa Planta Baixa, per no haver aconseguit els objectius d'audiència. El programa propi de les tardes de la cadena pública catalana ha estat dirigit i presentat per la periodista Agnès Marquès.

Coincidint amb el comunicat de l'imminent tancament de l'espai, la seva màxima representant, l'esmentada Agnès Marquès, està patint una infecció que no li està permetent presentar els últims cops de cua del programa que ha estat  el seu veritable senyal d'identitat com a professional al camp de la televisió. Sense un diagnòstic clar sobre l'evolució de la seva malaltia, i lluny d'abocar-se a la incomunicació, Marquès ha aprofitat les possibilitats de les xarxes socials, per compartir la seva metodologia per a aquests dies a casa, i ho ha fet a través d'un post al seu compte d'Instagram.

La periodista catalana de 45 anys ha pujat una story que detallava: "El menú d'avui tant com el mal de cap m'ho permeti: he vist La fugida (el documental sobre abusos sexuals que va emetre TV3 dimarts a la nit), Lost in Translation per enèsima vegada (la pel·lícula de la Sofia Coppola) i intento avançar la lectura de 'L'amor dels homes singulars' de Victor Heringer (una novel·la brasilera sobre el descobriment de l'homosexualitat adolescent). Què important la família, els amics i els companys els dies que estàs feta, ja m'ho permetreu, 'una braga'”.

Un substitut molt experimentat

Davant d'aquesta baixa inesperada, els dirigents de Televisió de Catalunya s'han vist obligats a trobar un substitut d'emergència per cobrir el lloc de presentador de l'encara vigent Planta Baixa. I l'escollit no ha estat cap altre que un il·lustre i molt bon considerat company de professió de Marquès, que coneix bé la casa, ja que és tertulià del programa i a més entrevistador/conductor de l'original i atractiu Al cotxe!, és a dir Eloi Vila. Una decisió una mica sorprenent, però que al capdavall té la seva lògica, perquè Vila és un dels periodistes que gaudeix d'un prestigi més gran dins de la casa. En aquests moments, ell és la nova ànima del Planta Baixa.

Eloi és periodista, guionista i escriptor. Llicenciat en Ciències de la Informació, ha treballat en diversos programes de TV3 com El Club, Sota terra o El convidat. Anteriorment havia estat cap d'esports d'El 9 Nou, redactor de Catalunya Avui (TVE a Catalunya), redactor d'Alexandria (Canal 33) i tertulià de RAC1. Amb la seva primera novel·la, L'any del Senyor, va aconseguir un notori èxit al Sant Jordi del 2009. Tot i això, ha estat el programa Al Cotxe! el que l'ha situat al primer pla de la fama televisiva, gràcies a la seva habilitat per fer entrevistes a personatges famosos de Catalunya, mentre condueix un monovolum i porta de passeig els seus diversos convidats.