Muntatge amb una imatge de Sílvia Orriols durant una entrevista per a XCatalunya. A l'esquerra una imatge amb el logotip de RAC1

Clatellot de Sílvia Orriols a RAC1: Retratats

La resposta contundent de la líder d'Aliança Catalana

La presidenta del partit polític Aliança Catalana, Síliva Orriols, és de les que expressen les seves opinions amb total llibertat, mantenint una fidelitat acèrrima envers els seus principis.

Molt activa mitjançant el seu compte personal a X (Twitter), la política catalana de 39 anys, ha participat en un tuit publicat per RAC1 per manifestar la seva indignació en relació a una entrevista. La cadena del grup Godó ha compartit una publicació en què es fa ressò de l'entrevista realitzada per Jordi Basté, a través del seu programa El món a RAC1, a Carlos Carrizosa després de l'anunci de la dimissió com a líder de Ciutadans a Catalunya: "EN DIRECTE - Entrevista a @carrizosacarlos, després d'haver anunciat ahir la dimissió com a líder de Ciutadans a Catalunya”.

Les conseqüències d'una entrevista innecessària

Una entrevista que ha sorprès molts oients de l'emissora, i els integrants de partits polítics que, com és el cas d'Aliança Catalana, s'han quedat sense l'altaveu que proporciona l'emissora radiofònica més escoltada a Catalunya. L'alcaldessa de Ripoll no s'ha contingut i ha compartit la piulada de RAC1, amb l'encapçalament d'un text molt descriptiu sobre el que considera un veritable despropòsit: "Entrevistarem espanyolistes que no ha votat ningú, però continuarem vetant qui ha aconseguit el 33% de vots a Ripoll i 118.300 vots a tot Catalunya... Us felicito fills".

El tuit de Síliva Orriols posa el dit a la nafra amb el tracte de menyspreu a què considera s'ha vist sotmesa per part dels mitjans de comunicació catalans, incloent-hi també TV3 i Catalunya Ràdio. La publicació de la política catalana ha provocat una reacció en cadena de molts usuaris, que discuteixen tant l'actitud de l'emissora i de Jordi Basté, com la manera d'ignorar-la a ella i al partit que representa...

El desastre de Ciutadans és molt simptomàtic. Els resultats obtinguts a les eleccions del 12 de maig a Catalunya reflecteixen el fracàs del partit taronja, la crònica d'una mort anunciada. Ciutadans ha perdut els sis escons que va aconseguir a les anteriors eleccions celebrades el 2021, col·locant-se per sota de PACMA en els resultats de les votacions. Carrizosa ha arribat a declarar que molts partits fa temps que "sospiren per la seva desaparició. Fa 18 anys que fem política a Catalunya; ells porten 18 anys preparant la nostra esquela".

Per la seva banda, Aliança Catalana ha aconseguit dos diputats que li permeten entrar al Parlament de Catalunya després de les eleccions catalanes del 12M, i ha guanyat les eleccions a quatre localitats de la comarca del Ripollès. La prioritat absoluta d'Orriols és Catalunya: "Qui estimi Catalunya no dedicarà una dècada a salvar-la, li dedicarà tota la vida".