Muntatge amb una imatge de la cantant Chanel mirant al cel i una emoticona de cors

Quin és el gran somni de la cantant catalana Chanel?

La cantant ha concedit una extensa entrevista

Al maig farà dos anys que Chanel va pujar a l'escenari d'Eurovisió amb 'SloMo', cançó que va aconseguir la tercera posició del festival. Sembla haver plogut molt a la vida de la compositora en aquest temps fins a la publicació de 'Agua!' (Sony Music), un temps en què la seva fama ha crescut a cop de single. Chanel assegura que ho viu tot amb una consciència absoluta i que té "la ment a l'aire i els peus a terra perquè al final les coses passen de pressa i s'han d'assaborir".

En una entrevista concedida a l'ACN, diu que en el procés de creació del disc ha estat fidel a si mateixa i que ara té la vista posada als concerts que oferirà. De fet, anuncia que actuarà aquest any a la nova edició del Share Festival. La cantant nascuda a Cuba i criada des de ben petita a Olesa de Montserrat recorda les seves arrels cubanes i que quan era petita, si algú li agradava molt li deia 'Aigua!' Ho ha comparat quan a Espanya algú diu: Ole! “Normalment sempre dic 'aigua' i en aquest cas tenia molt sentit perquè al disc hi ha sons de pop latin, bachata, un R&B...”

L'àlbum, apunta, és molt canviant i amb moltes maneres, igual que l'aigua, que al final sempre s'adapta. “Jo també sóc una mica així i tenia molt sentit que el disc es digués '¡Agua!'” El disc mostra un estil eclèctic, amb dotze cançons, on posa de manifest les seves arrels llatines. Així mateix, incorpora els ritmes urbans, el dance, el funk carioca, l''Ar&b' o les balades i inclou col·laboradors com Ptazeta a 'Ping Pong', Maikel Delacalle a 'Loka', el músic brasiler Zé Felipe i l''italià Rocco Hunt a 'Fins que claregi'.

Chanel - SloMo - LIVE - Spain 🇪🇸 - Grand Final - Eurovision 2022

Chanel remarca que amb el temps que va estar a la creació del disc 'Agua!' ha intentat ser el més fidel a si mateixa com a artista. "El disc i les dotze cançons sóc jo al cent per cent", afirma. L'última cançó del treball que es titula com l'àlbum, 'Agua', és la més introspectiva. Hi canta: “Asfixiada per culpa de l'estrès, de l'interès i de la fama. Aspirava a complir el meu somni perquè no falti de res.

De vegades mar en calma i d'altres cascada”. Chanel indica que és la cançó més personal de la feina i és l'única balada. “Volia mostrar aquesta cara meva que no tothom coneixia de cantar i fins i tot despullar-me una mica emocionalment”. Celebra la bona acollida de la cançó i que la gent hagi fet seva la lletra.

Objectius

Confessa que li agrada gaudir de les petites coses i ho celebra tot sempre. Per ella, l'èxit és poder dedicar-se a allò que li agrada. "Tinc metes que m'encantaria que es facin realitat i sóc molt treballadora i hi vaig amb tota l'energia i gaudeixo del camí". I quines són aquestes metes? "M'encantaria fer la Superbowl" , contesta amb una riallada. Assegura que treure el disc a la seva manera era un dels seus objectius i ara és portar l'àlbum al directe. De fet, ara estan en el procés de creació dels concerts que durà a terme ben aviat. Chanel anuncia, en aquest sentit, que actuarà a l'edició d'aquest any del Share Festival, on estarà "cantant molt feliç".

Benidorm Fest i Eurovisió

Una fita transcendental a la seva trajectòria va ser el seu pas pel Benidorm Fest i per presentar l'any 2022 Espanya al Festival d'Eurovisió amb 'SloMo', inclòs a l'àlbum, on va obtenir el tercer lloc. Assegura que no té cap sentiment d'amor-odi pel pas pel Benidorm Fest o Eurovisió perquè forma part de la seva història. “M'ha portat conèixer gent meravellosa i molts fans increïbles, amb moltes oportunitats i aprenentatges”.

Després de la seva participació al Benidorm Fest i Eurovisió, reconeix que tenia l'opció de treure un disc qualsevol, que hauria estat lícit, però defensa que va preferir fer “una aturada emocional per rebaixar tota l'eufòria i fer-ho tangible. Aquest ha estat el meu procés”.

“Un ninot sense ànima”

En aquesta línia, recorda com li demanaven que publiqués un disc, però creu que si ho hagués fet no hauria estat ella. "No volia ser gairebé com un ninot sense ànima i per això vaig fer aquesta inversió d'energia en aquell moment" abans de la publicació de l'àlbum.

Cantar en català

Chanel recorda que va fer per La Marató una versió en català de la cançó 'Agua' de Jarabe de Palo. "És meravellós, m'agradaria fer una cançó en català meva, pròpia, és clar que sí", reconeix.