Muntatge amb una imatge de Marc Ribas a primer terme. De fons la ciutat de Barcelona

'Joc de Cartes' del 31 de gener: Batalla final a Barcelona amb dues històries emotives

Programa fi de temporada a 'Joc de Cartes'

'Joc de Cartes' encara la recta final de temporada amb un programa idèntic al de fa dues setmanes. Duel entre dos restaurants de cuina tradicional i dos de cuina creativa. Primer va ser a Tarragona fa 3 programes. Fa dues setmanes va tocar Lleida i ara Barcelona. Es tracta d'un format que genera força enrenou en xarxes. Es critica que alguns dels restaurants que aparentment són tradicionals tenen característics de creatius o viceversa. Cosa que es va evidenciar molt a Tarragona però menys a Lleida.

Al programa de fa dues setmanes vam poder veure com 'la Roca del Corb' aconseguia la victòria. Un local amb decoració tradicional, bona carn a la brasa i especialista en cargols, el plat més emblemàtic de Lleida. Només un però… el carpaccio de bou era en realitat de vedella, cosa que van descobrir els seus rivals i que la propietària del restaurant va admetre. Recordem que el 24 de gener passat no es va emetre aquest programa –es va emetre una reposició– perquè jugava el Barça contra l'Athletic de Bilbao. TV3 no volia perdre en audiències.

Què passarà al programa de dimecres 31 de gener?

En aquest programa apassionant viurem un duel intens entre quatre restaurants de la ciutat de Barcelona per trobar el millor restaurant de cuina tradicional o de cuina creativa. El propi Marc Ribas ha assegurat, en una entrevista al programa Gastro SER de la Cadena Ser, que podrem escoltar dues històries molt emotives.

Antic Colmado, al barri de Sant Andreu, serà un dels representants de la cuina tradicional defensada pel seu cap de cuina, Jordi Carbonell. Primers típics com una fideuà amb allioli o torra amb anxova. I segons amb carns i peixos cuinats de la forma tradicional mediterrània. Una bona oferta a la ciutat comtal amb bones crítiques a xarxes socials.

"Cuina mediterrània i moderna excel·lent el tracte del servei molt bo el lloc molt acollidor per passar una bona vetllada en parella", assegura un. A la part de les crítiques, un usuari assegura que: "L'ambient i personal, molt bé. El menú, poca varietat i les quantitats força justetes, he anat altres vegades i va empitjorant, al meu entendre".

A la mateixa banda jugarà el restaurant Mà de Morter, un local del districte de les Corts que representarà Josep Bonavida, el seu propietari i cuiner. Entrepans típics de la cuina catalana, fricandó, bacallà al pil pil o peus de porc - el plat preferit del Marc - són els seus plats estrella.

Ha estat impossible trobar una sola crítica negativa a les xarxes socials. Aquesta ha estat una de les millors a favor del restaurant Mà de Morter: “Ens ho ha recomanat un amic i ha estat tot un descobriment. Amb el ceviche de primer ja es veu que la persona que hi ha entre fogons sap què es fa, però els peus de porc han superat i amb nota les expectatives. Les tòfones han rematat el menjar. Llocs com aquest demostren que es pot fer molt bona cuina a un preu més que raonable”.

La cuina creativa vol la "revenja" de l'anterior programa

Pel que fa a la cuina creativa, coneixerem el restaurant Enriqueta de l'Eixample, capitanejat per Gemma Ginesta. Ofereix plats com l'hummus de remolatxa amb crudites, broquetes de pollastre satay o papardelle frutti di mari.

Les crítiques també són majoritàriament positives. "Local molt agradable i decoració encertada. Menú molt bo i de mercadol. Tracte excel·lent i servei molt atent. Especialment vull felicitar el Khaled per la seva amabilitat. Tornarem sens dubte!!!", assegura una usuària.

Encara que altres comensals es queixen: "Decebuda, vam anar a dinar el personal sense ganes, dos primers plats esgotats sense donar opció de varietat. Vam anar al bany i deixa molt a desitjar en neteja al seu interior. Per no tornar-hi".

I, finalment, Lata-Bern@, al barri de Gràcia, defensarà la cuina innovadora de la mà del propietari i xef, Matías Rago. Tapes variades que sorprendran molts. En aquesta ocasió també veiem una majoria de crítiques positives com aquesta: "Excel·lent menjar, servei i local molt desitjable per degustar plats exquisits. En festes de Gràcia intentem anar-hi. Vam poder i gaudim. Qualitat-preu molt bo. Plats per quedar-te bé".

Tot i que també hi ha alguna queixa per la lentitud del servei: "inacceptable l'espera - sopem a les 23.00 h. no tornarem. Servei gens amable. Comensals com xurros. No recomanable".

On i a quina hora s'emet?

El programa s'emet el proper dimecres 31 de gener del 2024 a les 22:05 a TV3. També es podrà veure a la plataforma 3cat. Quin dels quatre restaurants serà el guanyador del "Joc de cartes" d'aquesta setmana?