Muntatge amb una imatge de Marc Ribas a primer terme, durant l'emissió d'un programa de 'Joc de Cartes'. A la dreta, dins d'un cercle, Alberto Chicote entrevistat a la Sexta

La clara advertència de Marc Ribas a Chicote abans de 'Batalla de restaurantes'

Alberto Chicote estrena 'Batalla de restaurantes' aquest dijous 1 de febrer a la Sexta

'Joc de Cartes', presentat per Marc Ribas finalitza aquest dimecres que ve la seva setena temporada. El concurs s'acomiadarà amb un duel entre restaurants tradicionals i creatius de la ciutat de Barcelona. Aquest programa s'hauria d'haver emès dimecres passat, però TV3 va decidir posposar-lo perquè no coincidís amb l'Athletic Club de Bilbao – Barça de la Copa del Rei. El partit es va emetre a Televisió Espanyola i hauria estat un rival molt dur a nivell d'audiències.

Mentre 'Joc de Cartes' acaba, l'endemà s'estrena a la Sexta el concurs 'Batalla de Restaurantes', presentat per Alberto Chicote. El format és molt semblant. Està inspirat en el concurs alemany 'My restaurant rocks' i televisions europees i autonòmiques l'han adaptat amb lleugeres variacions.

En el cas del format d'Alberto Chicote, l'objectiu és visitar diverses ciutats espanyoles per descobrir quin és el millor restaurant d'algun ingredient típic de la ciutat. El primer programa s'emetrà des de Cadis i l'objectiu és descobrir el nom del restaurant que cuina millor la tonyina vermella. Es desconeix encara el sistema de puntuació però podria ser similar a quan a 'Joc de Cartes' se centrava en un producte típic de la zona. El cuinat amb aquest producte puntua a part i sol sumar força.

Entrevista a Marc Ribas a la Cadena Ser

Queden pocs dies per saber-ho, però per ara ja hem pogut conèixer l'opinió de Marc Ribas, el presentador de l'edició catalana. Té molta experiència després de set temporades i encara que Chicote també és un gran de la televisió, segur que està atent als consells.

El xef català ha estat entrevistat al programa Gastro SER, de la Cadena Ser. Ribas ha assegurat que es tracta "d'un programa de persones més que de restaurants”. En aquest sentit, Chicote haurà d'empatitzar més amb els concursants i no tenir una actitud tan crítica com la que té - i deu tenir - a 'Pesadilla en la Cocina'.

El presentador de 'Joc de Cartes' també ha volgut enviar una clara advertència al seu company. Assegura que alguns dels restaurants intenten enganyar en programar en contractar personal diferent només per al dia de l'enregistrament. De fet en un programa recent, centrat a la ciutat de Tarragona, el Marc va detectar un intent d'engany en aquest sentit i va col·locar un 0 al restaurant. Una cosa que va tirar per terra les opcions que tenia l'Octopussy - així es deia l'establiment - de guanyar.

Ribas assegura que alguns hostalers "han intentat enganyar el programa" contractant cuiners o cambrers només per al dia de l'enregistrament, però també destaca la generositat dels que, tot i haver guanyat, han insistit a compartir el premi. "¡Hi ha de tot", diu.

Encara que li ha enviat aquest advertiment, no s'ha atrevit a donar-li més consells . "De tele en sap més que jo i com a cuiner tampoc els necessita. Però el que sí que sé és que treballarà amb un equip deliciós", ha assegurat.

Finalment, Marc Ribas ha assegurat que el format del programa permet connectar bé amb els concursants i estrènyer llaços a llarg termini. "Segueixo parlant amb molts dels participants al programa i moltes vegades ens tornem les visites", ha afirmat a l'entrevista amb la Cadena Ser.

Chicote, un valor segur per al 'Joc de Cartes' espanyol

Alberto Chicote va començar la seva carrera formativa a l'Escola d'Hostaleria de Madrid als 17 anys i va treballar a les cuines de destacats restaurants durant els anys 90. Chicote és també conegut per la seva tasca televisiva, sent el rostre de programes com "Pesadilla en la Cocina" i Top Chef a Espanya. A més, ha estat reconegut amb diversos premis al llarg de la seva carrera, incloent el de Millor Xef de l'Any al congrés Madrid Fusión.

Pel que fa a la seva carrera com a restaurador, Chicote va obrir el seu primer restaurant propi, Yakitoro, el 2014, seguit d'un segon establiment a Madrid. Tot i que es va desvincular d'aquests dos restaurants el 2021, la seva passió per la cuina de fusió japonesa-espanyola ha quedat palesa als seus menús i plats. A més, el 2016, juntament amb Pedro Olmedo, va posar en marxa el restaurant Puertalsol a Madrid, conegut per les seves increïbles vistes i el menú basat en plats tradicionals espanyols amb tocs personals del xef.

'El legado de Andrés' logra conquistar el paladar de Alberto Chicote

El 2022, Chicote va obrir un nou restaurant a Madrid anomenat Omeraki, on segueix explorant la seva passió per la cuina fusió, amb una carta basada en plats actuals amb elements orientals i utilitzant productes nacionals de temporada.

Ara afronta un nou repte professional amb 'Batalla de restaurants', un programa que promet molt i que ha triomfat en les diferents adaptacions tant en televisions autonòmiques com a la resta del món.