Sergi Maraña, amb una foto taronja darrere

Sergi Maraña esclata contra Yoigo per l'enèsim menyspreu al català

L'activista esclata contra les males pràctiques de les companyies telefòniques i el seu poc respecte pels ciutadans de Catalunya

Des del passat 30 de juny del 2023, estan prohibides les trucades telefòniques comercials sense el consentiment de l'usuari. Tot i això, més de mig any després, hem vist que aquestes pràctiques segueixen existint i no acaben. Sigui perquè l'empresa emissora d'aquestes trucades incompleix la normativa o sigui perquè, sense adonar-nos-en, hem cedit dades i prestat el consentiment a l'hora d'acceptar les condicions d'un altre servei, ens segueixen molestant.

Les trucades solen fer-se de números diferents, de manera que encara que bloquegem les trucades, segueixen entrant noves trucades per oferir-nos el servei en qüestió. El darrer exemple ha estat de la companyia telefònica Yoigoo i l'afectat ha estat l'activista català Sergi Maraña. El comunicador ha explicat a través del seu perfil de la xarxa social X que sempre contesta en la seva llengua, en català i que, tot seguit, el responsable de la trucada talla la comunicació.

Ho considera una manca de respecte envers el possible client i també envers la llengua catalana. Per què si la trucada es fa a Catalunya i a Catalunya es parla català, no pot respondre l'usuari en aquest idioma? Es pregunta Maraña i molts altres catalans que tenen tot el dret del món a fer servir la seva llengua per comunicar-se amb qui vulguin. Yoigo, d'aquesta manera, no compleix la frase popular de "el client sempre té raó" i prefereix penjar i saltar la nova víctima.

El problema és que els teleoperadors no coneixen la llengua pròpia de Catalunya i, en moltes ocasions, ni tan sols són empleats de Yoigo. Són treballadors d'empreses subcontractades que van a comissió per cada nou contracte aconseguit i prefereixen saltar al següent client potencial abans de formar comercials que sí que sàpiguen parlar català.

El tweet s'ha fet viral a l'antiga xarxa social Twitter i molts dels seus seguidors n'han explicat el testimoni, contestant amb humor i proposant-li que es faci passar per Guàrdia Civil.

Resposta de Yoigo i contraresposta de Sergi Maraña

Gràcies al potencial públic de l'usuari i a la seva capacitat de difusió en xarxes socials, el missatge ha arribat a les mans de l'empresa de telecomunicacions, que ha publicat un missatge disculpant-se i demanant-li més informació per solucionar el problema. Tot i això , el missatge protocol·lari no va satisfer Maraña, que va tornar a la càrrega contra l'empresa, requerint-los perquè investiguessin el responsable.

Defensa del català per part de Sergi Maraña

Sergi Maraña és un activista català que defensa la independència de la República de Catalunya com a única via per a la supervivència del nostre país. Davant la manca de drets polítics i socials i davant de la repressió constant que exerceix l'Estat espanyol contra Catalunya, l'única via és un Estat propi amb totes les competències en matèria de polítiques lingüístiques, economia i, especialment, immigració i control de fronteres.