Muntatge amb una imatge de Mari Pau Huguet durant un reportatge. A l'esquerra una imatge amb una noia compartint un secret

El secret de Mari Pau Huguet surt a la llum: Mite dels 80

Una divertida confessió de la mítica presentadora catalana

Tot bon incondicional de TV3 i (o) Catalunya Ràdio té una cita ineludible al DHub de Barcelona, on s'està acollint l'exposició "Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio", amb els objectes i moments més icònics de la ràdio i la televisió pública del país.

Comissariada per Lluís Nacenta i Francesc Cano, es pot visitar des del 22 de maig i fins al 25 d'agost, a la seu del Disseny Hub Barcelona, situat a la Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, de la ciutat comtal. Una exposició que relata i celebra la història de TV3 i Catalunya Ràdio, descrivint el present del 3cat i proposant una mirada de futur sobre els mitjans de comunicació públics en català.

El projecte revisa el paper que aquests mitjans han tingut en la construcció de l'imaginari col·lectiu, i interroga com poden conformar a partir d'ara els imaginaris del futur. Sense oblidar els aspectes documentals, de disseny i objectuals, l'exposició fa una aposta decidida per les tecnologies digitals i la intel·ligència artificial, fent honor al caràcter marcadament innovador que TV3 i Catalunya Ràdio han tingut des del començament.

I si una figura ha resultat fonamental des dels seus inicis aquesta no ha estat cap altra que la presentadora de 60 anys Mari Pau Huguet, que durant una època es va convertir en la veritable reina de TV3. Ara, després de tants anys i coincidint amb l'exposició esmentada, ha tornat a aparèixer al primer pla mediàtic de la cadena. Allí s'ha trobat amb vells companys, alguns amb els que va fer els seus primers passos a la casa, com Ramon Pellicer, amb qui va presentar el mític Bon dia, Catalunya, en els prolegòmens dels anys noranta, formant una de les parelles més estimades pels teleespectadors catalans.

Rememorant els dies de glòria

Amb el seu habitual to d'amabilitat i transparència, Mari Pau Huguet ha compartit alguns records amb l'actual presentador del Telenotícies Cap de Setmana, tot recordant alguns episodis que els teleespectadors desconeixien: "Tu arribaves a les set del matí"... poc abans de que comencés el programa"; una simpàtica reprimenda de la presentadora cap a un company amb qui comparteix una mútua admiració. A més de Bon dia, Catalunya, la Mari Pau també va fer història a la televisió amb les seves presentacions o intervencions en programes com Filiprim, De vacances, Mag Magazine o Com a casa.

Durant la visita a l'exposició, degudament acompanyada de les càmeres de TV3, Huguet ha tingut temps per rememorar molts episodis de la seva etapa daurada dins la televisió catalana; en un instant determinat, en comprovar la gran figura de cartó de Tom Selleck en el seu paper icònic com l'investigador privat Magnum de l'estiuenca sèrie nord-americana que va ser tot un èxit, l'enyorada presentadora no ha pogut contenir una reacció que s'ha convertit en confessió: "Vaja! ¡Buf! El Magnum! Caray! Jo em tinc a casa, eh? Jo em tinc! Em tinc així", al·ludint a la figura del llegendari detectiu de camises hawaianes.

En qualsevol cas, Mari Pau Huguet continua sent tot un emblema de la televisió pública catalana, malgrat que actualment no en puguem gaudir davant de les càmeres. Tot i això no ha abandonat la que ha estat casa seva durant tant temps, i ara desenvolupa funcions al Departament d'Atenció a l'Espectador.