Muntatge amb Marc Ribas a primer terme i de fons un paisatge de la comarca d'Osona

Quins restaurants participen al 'Joc de Cartes' del 10 de gener?

Marc Ribas visita la comarca d'Osona i quatre xef lluitaran per aconseguir la victòria i els 5000 euros del premi

Ja és un clàssic del "Joc de Cartes" dedicar un programa a les dones restauradores i, al programa d'aquesta setmana, Marc Ribas es trasllada a Osona per conèixer quatre professionals de la comarca.

Anirem fins a Santa Maria de Besora per conèixer el restaurant El Castell de Besora, on l'Íngrid Casado treballa dur per tirar endavant aquest negoci a un poble de menys de 500 habitants. La cuina és completament casolana. El menjar que esperes trobar en un lloc així. Entrants habituals com amanides, embotits o escudella amb pilota. De segona gran varietat de carns, especialitat de la zona. Destaquen les mandonguilles i les croquetes de diferents tipus. També hi trobem propostes més modernes com el tàrtar de tonyina.

També visitarem l'Hotel Rosa, a Taradell , on la Joana Perpinyà, cap de sala, ens ensenyarà la proposta gastronòmica d'aquest antic hotel reconvertit en bar, taverna i restaurant. Destaquen productes de proximitat ben cuinats com els snacks de cap de setmana, carpaccio de vedella de la zona o paelles.

Segons destaquen els seus clients, el cafè es descriu com a espectacular. Tot i això, sembla que el vi d'Hotel Rosa no és del gust d'alguns visitants. El restaurant s'esmenta que és fàcil de trobar. El personal està ben valorat, encara que alguns clients pensen que el servei és normal. La decoració i l´atmosfera silenciosa del restaurant contribueixen a una experiència relaxant per als clients.

I, també a Taradell, coneixerem El Gurri Xic, un restaurant familiar que porta Maca Barrera. Carn a la brasa, embotits, fideuas... Cuina casolana i ben elaborada. Postres casolanes. Una bona opció per tastar productes de la zona.

Finalment, a Sant Quirze de Besora visitarem el Restaurant Way, amb Carme Aguilera al capdavant. S´especialitza en cuina mediterrània i catalana. Segons les ressenyes, alguns dels plats més recomanats pels clients inclouen la paella, molt popular entre els comensals. També podrem gaudir d´unes bones empanades. I no pot faltar el nas ben treballat, cosa que suggereix una bona qualitat i preparació.

El servei a Restaurant Way sembla un punt fort, destacant per la seva sofisticació i per contribuir a la satisfacció del visitant. A més, l'ambient del restaurant és descrit com a bo.

Quina d'aquestes quatre restauradores guanyarà el Joc de Cartes aquesta setmana? Marc Ribas tornarà a posar un 0 a un restaurant com la setmana passada? No us ho perdeu!

Funcionament i horari del concurs

El funcionament és el mateix que el de la resta de programes aquesta temporada. El mig punt del plat estrella - que escull el mateix Ribas - se suma a la puntuació del restaurant que aconsegueixi aquest èxit. Les puntuacions són la mitjana entre la nota que dóna Marc Ribas i la que donen la resta de concursants. Aquesta novetat del plat estrella ha generat cert enrenou en xarxes ja que alguns fans del concurs creuen que de vegades han guanyat restaurants més fluixos gràcies a obtenir aquest mig punt extra. El programa s'emet aquest proper dimecres 10 de gener a les 22:05 i es podrà veure a TV3 ia la plataforma 3CAT.